Korenjeva torta s cvetovi

Pomlad bo prinesla zelenje in cvetlice, pa tudi slastne in osvežilne slaščice. Pustimo težko in mastno za seboj ter se pripravimo na nove okuse in barvite podobe. Začnimo s korenjevo torto!
Fotografija:
Odpri galerijo

3 jajca 2,5 dl olja 230 g rjavega sladkorja 185 g moke (mehke pirine, pšenične ali kamutove) žličko sode bikarbone 250 g naribanega korenja žličko cimeta sol sveže trobentice in dišeče vijolice
V skledo damo jajca in sladkor ter z mešalnikom penasto vmešamo. Dodamo olje, moko, sol, cimet, sodo bikarbono in sproti mešamo ročno. Dodamo naribano korenje in vse skupaj zmešamo še z mešalnikom, da dobimo bolj rahlo maso. Stresemo v model za torte. Posipamo s cvetovi vijolic in trobentic. Damo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 45 minut.

Mirjam Grilc, Zeliščna kuharija, Kmečki glas

Več iz te teme:

V prodaji