Korenjeva torta s cvetovi
Pomlad bo prinesla zelenje in cvetlice, pa tudi slastne in osvežilne slaščice. Pustimo težko in mastno za seboj ter se pripravimo na nove okuse in barvite podobe. Začnimo s korenjevo torto!
Odpri galerijo
3 jajca
2,5 dl olja
230 g rjavega sladkorja
185 g moke (mehke pirine, pšenične ali kamutove)
žličko sode bikarbone
250 g naribanega korenja
žličko cimeta
sol
sveže trobentice in dišeče vijolice
V skledo damo jajca in sladkor ter z mešalnikom penasto vmešamo. Dodamo olje, moko, sol, cimet, sodo bikarbono in sproti mešamo ročno. Dodamo naribano korenje in vse skupaj zmešamo še z mešalnikom, da dobimo bolj rahlo maso. Stresemo v model za torte. Posipamo s cvetovi vijolic in trobentic. Damo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 45 minut.
Mirjam Grilc, Zeliščna kuharija, Kmečki glas
V skledo damo jajca in sladkor ter z mešalnikom penasto vmešamo. Dodamo olje, moko, sol, cimet, sodo bikarbono in sproti mešamo ročno. Dodamo naribano korenje in vse skupaj zmešamo še z mešalnikom, da dobimo bolj rahlo maso. Stresemo v model za torte. Posipamo s cvetovi vijolic in trobentic. Damo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 45 minut.
Mirjam Grilc, Zeliščna kuharija, Kmečki glas
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.