Korenčkova juha z ovčjim mlekom
Ovčje je v primerjavi s kozjim bogatejše z maščobami in beljakovinami, zato je odlično za predelavo v trde (zorjene) sire. Okusno pa je tudi kot dodatek v juhi.
Odpri galerijo
2 žlici oljčnega olja
1 čebulo
500 g svežega korenja
2 dcl ovčjega mleka
sol, poper, peteršilj
Na oljčnem olju prepražimo čebulo in dodamo narezano korenje. Vse skupaj dušimo 15–20 minut. Nato zalijemo z vodo (0,5 l), dodamo začimbe in kuhamo 20 minut. S paličnim mešalnikom juho pretlačimo in dodamo ovčje mleko. Juho kuhamo še 10–15 minut.
Enostavna priprava jedi iz ovčjega in kozjega mleka ter izdelkov; Kmetijska založba, d. o. o., Slovenj Gradec, 2018
Na oljčnem olju prepražimo čebulo in dodamo narezano korenje. Vse skupaj dušimo 15–20 minut. Nato zalijemo z vodo (0,5 l), dodamo začimbe in kuhamo 20 minut. S paličnim mešalnikom juho pretlačimo in dodamo ovčje mleko. Juho kuhamo še 10–15 minut.
Enostavna priprava jedi iz ovčjega in kozjega mleka ter izdelkov; Kmetijska založba, d. o. o., Slovenj Gradec, 2018
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.