Koprivni burgerji
Koprive so zelišče, ki si ga lahko privošči skoraj vsak in tako obogati in popestri svoj jedilnik. Samo malo se ozremo naokoli in že si jih lahko naberemo ter pripravimo poceni in hranljiv obrok z obilo vitaminov in mineralov. Težava je, da ob dotiku pečejo, zato si pomagamo z rokavicami in škarjami. Nabiramo jih od marca do junija po obronkih gozdov, ob poteh in vzdolž jarkov.
Odpri galerijo
500 g kopriv
4 korenčki
2 krompirja
2 stroka česna
1 čebula
1 jajce
6–12 žlic drobtin ali zdroba
sol in poper
olje za peko
Koprive skupaj z naribanim korenjem in krompirjem kuhamo približno 15 minut. V drugi posodi prepražimo sesekljano čebulo. Kuhano mešanico dobro odcedimo in dodamo čebulo, sesekljan česen, jajce in začimbe. Oblikujemo polpete in jih spečemo na vročem olju.
Petra Klavšek
Koprive skupaj z naribanim korenjem in krompirjem kuhamo približno 15 minut. V drugi posodi prepražimo sesekljano čebulo. Kuhano mešanico dobro odcedimo in dodamo čebulo, sesekljan česen, jajce in začimbe. Oblikujemo polpete in jih spečemo na vročem olju.
Petra Klavšek
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.