Kis s cvetovi
Vrtnice krepijo odpornost in razstrupljajo telo, zato ni nič nenavadnega, da jih uporabljamo tudi v kulinariki. Poskusite ta cvetni recept za kis, ki bo navadnim solatam dodal aromatični pridih.
Odpri galerijo
40 g svežih dišečih vrtničnih listov
600 ml belega vinskega kisa
Cvetne liste vrtnic takoj po obiranju razporedimo po velikem pladnju, jih pregledamo in odstranimo morebitne žuželke, denimo hroščke. Liste damo v steklenico, prelijemo s kisom ter premešamo z leseno kuhalnico. Steklenico zapremo z debelim zamaškom ali dvema plastema prozorne folije in gumico. Damo za dva do tri tedne na toplo, najbolje na okensko polico, ter občasno pretresemo. Kis precedimo skozi filtrirno vrečko ali muslinasto krpo, nalijemo v steklenico in zapremo.
za 750 ml steklenico s širokim vratom
Iz domače shrambe, Petra Casparek in Erika Casparek - Türkkan, založba Mladinska knjiga
Cvetne liste vrtnic takoj po obiranju razporedimo po velikem pladnju, jih pregledamo in odstranimo morebitne žuželke, denimo hroščke. Liste damo v steklenico, prelijemo s kisom ter premešamo z leseno kuhalnico. Steklenico zapremo z debelim zamaškom ali dvema plastema prozorne folije in gumico. Damo za dva do tri tedne na toplo, najbolje na okensko polico, ter občasno pretresemo. Kis precedimo skozi filtrirno vrečko ali muslinasto krpo, nalijemo v steklenico in zapremo.
za 750 ml steklenico s širokim vratom
Iz domače shrambe, Petra Casparek in Erika Casparek - Türkkan, založba Mladinska knjiga
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.