Jogurtove miške sestre Vendeline

Približuje se ta veseli čas, ko v hiši zadiši po sladkem cvrtju. Če se krofov še ne upate lotiti, si za pusta napecite miške.
Fotografija:
Odpri galerijo

lonček navadnega jogurta 2 jogurtova lončka moke (300 g) jajce ½ vrečke pecilnega praška naribano lupino ekološke limone žlico sladkorja malo soli 2 žlici ruma jabolko, naribano na strgalnik olje za cvrtje sladkor v prahu ali med, razmešan z malo pomarančnega soka
Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in pustimo približno uro počivati. V posodi segrejemo olje. Ko je dovolj vroče, vanj pomakamo žlički in zajemamo testo. Miške med peko zelo narastejo. Pečene se kar same obračajo na drugo stran. Še vroče potresemo s sladkorno moko ali, še bolje, medenim prelivom.

Zmeraj sestra Vendelina: Osnove dobre domače kuhinje, Marija Ilc in Edvina Novak, založba Gral VE, 2014

V prodaji