Jogurtove miške sestre Vendeline
Približuje se ta veseli čas, ko v hiši zadiši po sladkem cvrtju. Če se krofov še ne upate lotiti, si za pusta napecite miške.

Odpri galerijo
lonček navadnega jogurta
2 jogurtova lončka moke (300 g)
jajce
½ vrečke pecilnega praška
naribano lupino ekološke limone
žlico sladkorja
malo soli
2 žlici ruma
jabolko, naribano na strgalnik
olje za cvrtje
sladkor v prahu ali med, razmešan z malo pomarančnega soka
Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in pustimo približno uro počivati. V posodi segrejemo olje. Ko je dovolj vroče, vanj pomakamo žlički in zajemamo testo. Miške med peko zelo narastejo. Pečene se kar same obračajo na drugo stran. Še vroče potresemo s sladkorno moko ali, še bolje, medenim prelivom.
Zmeraj sestra Vendelina: Osnove dobre domače kuhinje, Marija Ilc in Edvina Novak, založba Gral VE, 2014
Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in pustimo približno uro počivati. V posodi segrejemo olje. Ko je dovolj vroče, vanj pomakamo žlički in zajemamo testo. Miške med peko zelo narastejo. Pečene se kar same obračajo na drugo stran. Še vroče potresemo s sladkorno moko ali, še bolje, medenim prelivom.
Zmeraj sestra Vendelina: Osnove dobre domače kuhinje, Marija Ilc in Edvina Novak, založba Gral VE, 2014
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.