Ješprenjčkova rižota s tepko in hrenom ter dimljeno postrvijo
Uroš Štefelin iz Vile Podvin je eden od slovenskih kulinaričnih mojstrov, ki so prispevali recepte za knjigo Najboljše z vrha. Z njegovo rižoto boste za praznično mizo gotovo poželi aplavz.
Odpri galerijo
160 g ješprenja
50 g hrena
50 g šalotke
2 žlici olja
100 g suhih, kuhanih in na kocke narezanih tepk (lahko hrušk)
0,5 l zelenjavne osnove ali goveje juhe
50 g masla
50 g bohinjskega sira
200 g dimljene postrvi
Ješprenj čez noč namočimo in skuhamo. Šalotko pražimo na vročem olju, dodamo tepke, ko zadiši, dodamo kuhan ješprenj. Zalijemo z zelenjavno osnovo, pokuhamo, dodamo hren in maslo. Odstavimo z ognja in vmešamo bohinjski sir. Ješprenj položimo na krožnik, nanj pa rezino dimljene postrvi.
Za 4 osebe
Najboljše z vrha. Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami.
Ješprenj čez noč namočimo in skuhamo. Šalotko pražimo na vročem olju, dodamo tepke, ko zadiši, dodamo kuhan ješprenj. Zalijemo z zelenjavno osnovo, pokuhamo, dodamo hren in maslo. Odstavimo z ognja in vmešamo bohinjski sir. Ješprenj položimo na krožnik, nanj pa rezino dimljene postrvi.
Za 4 osebe
Najboljše z vrha. Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami.
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.