Ješprenjčkova rižota s tepko in hrenom ter dimljeno postrvijo

Uroš Štefelin iz Vile Podvin je eden od slovenskih kulinaričnih mojstrov, ki so prispevali recepte za knjigo Najboljše z vrha. Z njegovo rižoto boste za praznično mizo gotovo poželi aplavz.
Fotografija:
Odpri galerijo

160 g ješprenja 50 g hrena 50 g šalotke 2 žlici olja 100 g suhih, kuhanih in na kocke narezanih tepk (lahko hrušk) 0,5 l zelenjavne osnove ali goveje juhe 50 g masla 50 g bohinjskega sira 200 g dimljene postrvi
Ješprenj čez noč namočimo in skuhamo. Šalotko pražimo na vročem olju, dodamo tepke, ko zadiši, dodamo kuhan ješprenj. Zalijemo z zelenjavno osnovo, pokuhamo, dodamo hren in maslo. Odstavimo z ognja in vmešamo bohinjski sir. Ješprenj položimo na krožnik, nanj pa rezino dimljene postrvi.
Za 4 osebe
Najboljše z vrha. Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami.

V prodaji