Ješprenj s čemažem
Prava spomladanska enolončnica: ravno prav osvežilna, očiščevalna ter nasitna in okusna obenem. Kralj pomladi čemaž se je povezal z ješprenjem, svinjska rebra pa so dala piko na i.

Odpri galerijo
200 g ješprenja
pločevinka kuhanega fižola (še bolje, da skuhate sami svoj pridelek)
300 g suhih svinjskih reber
1 čebula
1 korenček
2 krompirja
manjša koleraba
malo peteršiljeve korenine in gomoljne zelene
lovorov list
nekaj čemaževih listov
sol in poper
V lonec damo namočen ješprenj, lovorov list in meso. Prelijemo z vodo, solimo in počasi kuhamo okrog 60 minut. Zelenjavne gomolje očistimo in narežemo na manjše kocke. Sesekljamo čebulo in narežemo čemaževe liste. V lonec z ješprenjem in mesom dodamo čebulo, nato še narezano zelenjavo. Počasi kuhamo od 20 do 30 minut, na koncu dodamo še čemaževe liste.
Čemaž, vanež in česnovi peski, Avgust Miklošič, Založba Kmečki glas, Ljubljana 2018
V lonec damo namočen ješprenj, lovorov list in meso. Prelijemo z vodo, solimo in počasi kuhamo okrog 60 minut. Zelenjavne gomolje očistimo in narežemo na manjše kocke. Sesekljamo čebulo in narežemo čemaževe liste. V lonec z ješprenjem in mesom dodamo čebulo, nato še narezano zelenjavo. Počasi kuhamo od 20 do 30 minut, na koncu dodamo še čemaževe liste.
Čemaž, vanež in česnovi peski, Avgust Miklošič, Založba Kmečki glas, Ljubljana 2018
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.