Precej drugačen je zdaj tudi koncept, o katerem smo govorili s chefom Jakobom Pintarjem. Poleg kulinarike ga zanima mnogo reči, je lovec, eden od skrbnikov skupnega vrta v Šentjoštu nad Horjulom, lovi ribe, rad dela z rokami, ustvarja dodano vrednost … Vse to se kaže v meniju Tabara, Jakob pa nam razloži, kako.
Prejšnji Tabar je bil zastavljen kot vinski bar s trendovsko hrano. Jaz pa nisem mogel iz svoje kože, začeli smo kuhati fino hrano, ki se je vse bolj tepla z osnovnim konceptom. Leta smo iskali novo primerno lokacijo,« pove Pintar o selitvi restavracije, ki je sicer ljubiteljem kulinarike ni treba posebej predstavljati.
A restavracije ni mogoče kar prestaviti, čeprav je zračne razdalje od prejšnje do nove lokacije le petsto metrov. »Naši redni gostje so nam sledili, tudi tujci pridejo, z novimi gosti pa je treba začeti od začetka,« pove chef.
Nove prostore je Tabar našel v Centru Rog. Foto: Črt Piksi
Dve nadstropji in vrt
Prostor v Centru Rog je ekipi omogočil, da je ponudbo novega Tabara ločila na dva dela. »Da lahko iz sebe spravim svojo kreativnost, potrebujem prostor; ta je zdaj nastal v prvem nadstropju Tabara.
Vrt in pritličje, tam je vinski bar s prigrizki in kosili po dostopnih cenah za preprosto pametno hrano. Kosila strežemo od 11. do 15. ure, potem so na voljo štiri hladne in štiri tople jedi, nekaj sirov, delamo svojo mortadelo in svoj lardo, dimimo krapa,« pove glavni kuhar in nadaljuje:
»Tako zgoraj kot spodaj se s hrano začuti moj način življenja. Sem lovec, sem ribič, z gostiščem Grič si delimo vrt. To sem jaz, tako živim. Pred časom sem se spomnil, da bi delal svojo mortadelo, pol leta sem ...