Jagodna rulada s smetanovo kremo

Se vam že skomina po jagodah? Pričnite sezono pred drugimi in se posladkajte z lahkotno in preprosto sladico, ki bi navdušila še najzahtevnejše kralje in kraljične.
Fotografija:
Odpri galerijo

Biskvit: 6 jajc 6 zvrhanih žlic sladkorja v prahu 1 zavitek vaniljevega sladkorja 6 zvrhanih žlic moke 1 zavitek pecilnega praška Nadev: 250 ml sladke smetane 2 žlici sladkorja 200 g kisle smetane 250–300 g jagodne marmelade 250 g svežih jagod
Začnemo z biskvitom tako da ločimo jajca. Iz beljakov naredimo sneg, rumenjake pa penasto umešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Postopoma jim dodajamo moko, presejano s pecilnim praškom. Ko dobimo gladko maso, ji nežno primešamo sneg iz beljakov ter vlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 180 °C 12–15 minut. Ko je biskvit pečen, ga zvijemo in ovijemo v mokro krpo – preverimo, da nima vonja po pralnem prašku ali mehčalcu, in pustimo, da se ohladi. Za nadev sladko smetano stepemo s sladkorjem in ji primešamo kislo smetano. Šest jagod in nekaj kreme damo na stran za premaz rulade. Preostale jagode narežemo na kolobarje in jih razpolovimo. Ohlajen biskvit odvijemo in ga premažemo z jagodno marmelado ter večino kreme. Posujemo z jagodami in biskvit zvijemo. Rulado po vrhu premažemo s prihranjeno smetano ter okrasimo s preostalimi jagodami.
Za 8–10 kosov
Minini cukri, Kmečki glas, Ljubljana, april 2017

V prodaji