Hrustljava raca po kitajsko
Kitajska hrustljava raca je okusna, vendar je celo ni tako težko pripraviti. Olajšajte si delo z našo različico, kjer uporabimo le prsi.
Odpri galerijo
4 kose račjih prsi s kožo in brez kosti
3 stroki česna, strti
3 žlice sojine omake
3 žlice riževega vina
1 žlica omake hoisin
2 žlici medu
2 žlički praška mešanice petih začimb
sol in sveže zmlet črni poper
Račje prsi s kožo navzgor položimo na čisto delovno površino. V kožo z nožem naredimo križast vzorec in pri tem pazimo, da ne zarežemo v meso. Vse preostale sestavine damo v široko plitvo posodo in jih zmešamo. Račje prsi damo v marinado in premešamo, da jih prekrije. Posodo pokrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik, da se marinira 2–4 ure. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s folijo. Račje prsi s kožo navzdol damo v ponev in jih na zmernem ognju opekamo približno 8 minut. Odstavimo z ognja. Račje prsi s kožo navzgor zložimo na pekač. V zgornjem delu pečice pečemo 10 minut, nato jih vzamemo ven in pustimo počivati 5 minut. Diagonalno jih narežemo na rezine in postrežemo z rezanci iz voka ali zeleno solato.
za 4 osebe
Meso, Založba Mladinska knjiga, april 2017, Ljubljana
Račje prsi s kožo navzgor položimo na čisto delovno površino. V kožo z nožem naredimo križast vzorec in pri tem pazimo, da ne zarežemo v meso. Vse preostale sestavine damo v široko plitvo posodo in jih zmešamo. Račje prsi damo v marinado in premešamo, da jih prekrije. Posodo pokrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik, da se marinira 2–4 ure. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s folijo. Račje prsi s kožo navzdol damo v ponev in jih na zmernem ognju opekamo približno 8 minut. Odstavimo z ognja. Račje prsi s kožo navzgor zložimo na pekač. V zgornjem delu pečice pečemo 10 minut, nato jih vzamemo ven in pustimo počivati 5 minut. Diagonalno jih narežemo na rezine in postrežemo z rezanci iz voka ali zeleno solato.
za 4 osebe
Meso, Založba Mladinska knjiga, april 2017, Ljubljana
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.