Fritole
V prizadevanju, da v deželo kar najhitreje prikličemo pomlad, menda pomaga, če se nekaj dni brez slabe vesti mastimo s pustnimi dobrotami. Na Primorskem in v Italiji si privoščijo fritole, ki so še za odtenek bolj slastne kot naši krofi in miške.

Odpri galerijo
0,5 kg moke
3 dag kvasa
0,25 l mleka
4 dag sladkorja
mast za cvrtje
malo soli
za oreh masti
malo žganja ali vina
5 dag rozin
Rozine očisti in jih namoči v topli vodi, da nabreknejo. Pripravi kvas in ga zmešaj v moko. V drugi posodi zmešaj jajca, sladkor in sol ter dodaj mlačno mleko. Vse skupaj zmešaj in stepaj tako dolgo, da testo odstopi od posode. Pusti vzhajati vsaj pol ure, nato ocvri za žličko velike miške in jih odcedi na papirnati brisači. Postrežemo še tople, lahko pa vanje vbrizgamo tudi jajčno, vaniljevo ali čokoladno kremo.
Domača kuhna pa to, Otroci slovenskih osnovnih šol in Anka Peljhan, založba Didakta
Rozine očisti in jih namoči v topli vodi, da nabreknejo. Pripravi kvas in ga zmešaj v moko. V drugi posodi zmešaj jajca, sladkor in sol ter dodaj mlačno mleko. Vse skupaj zmešaj in stepaj tako dolgo, da testo odstopi od posode. Pusti vzhajati vsaj pol ure, nato ocvri za žličko velike miške in jih odcedi na papirnati brisači. Postrežemo še tople, lahko pa vanje vbrizgamo tudi jajčno, vaniljevo ali čokoladno kremo.
Domača kuhna pa to, Otroci slovenskih osnovnih šol in Anka Peljhan, založba Didakta
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.