Fritole

V prizadevanju, da v deželo kar najhitreje prikličemo pomlad, menda pomaga, če se nekaj dni brez slabe vesti mastimo s pustnimi dobrotami. Na Primorskem in v Italiji si privoščijo fritole, ki so še za odtenek bolj slastne kot naši krofi in miške.

Sestavine

  • 0,5 kg moke
  • 3 dag kvasa
  • 0,25 l mleka
  • 4 dag sladkorja
  • mast za cvrtje
  • malo soli
  • za oreh masti
  • malo žganja ali vina
  • 5 dag rozin

Priprava

  1. 1Rozine očisti in jih namoči v topli vodi, da nabreknejo.
  2. 2Pripravi kvas in ga zmešaj v moko.
  3. 3V drugi posodi zmešaj jajca, sladkor in sol ter dodaj mlačno mleko.
  4. 4Vse skupaj zmešaj in stepaj tako dolgo, da testo odstopi od posode.
  5. 5Pusti vzhajati vsaj pol ure, nato ocvri za žličko velike miške in jih odcedi na papirnati brisači.
  6. 6Postrežemo še tople, lahko pa vanje vbrizgamo tudi jajčno, vaniljevo ali čokoladno kremo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE