Jamie Oliver

Fižolova solata s tunom

Znani britanski kuhar Jamie Oliver je sestavil novo obsežno zbirko receptov za hitre in preproste jedi, za katere ne potrebujemo več kot petih njemu najljubših sestavin in seveda malo več kuharskih spretnosti, da vam bo obrok uspel. Ta lahka solata je tudi izjemno zdrava.

Sestavine Za 2 osebi

  • ½ rdeče čebule
  • 1 srčika stebelne zelene
  • ½ šopka svežega peteršilja (okoli 15 g)
  • 660-gramski kozarec vloženega limskega ali orjaškega belega fižola
  • 220-gramski kozarec tunine v olivnem olju

Priprava

  1. 1Čebulo olupimo in narežemo na čim tanjše rezine.
  2. 2V veliki skledi jih pregnetemo s ½ žlice rdečega vinskega kisa in ščepcem morske soli.
  3. 3Tanko narežemo zeleno in jo naložimo na čebulo.
  4. 4Stebla peteršilja drobno nasekljamo in dodamo v skledo, listke pa natrgamo vanjo.
  5. 5Ponev s premazom proti prijemanju pristavimo na zmeren do močan ogenj, jo segrejemo in vanjo vlijemo žličko olivnega olja.
  6. 6Fižol odcedimo in razporedimo v eno plast v vročo ponev. Bodimo potrpežljivi, naj se hrustljavo zapeče od spodaj, šele nato ga obrnemo, da se hrustljavo zapeče še na drugi strani.
  7. 7Po čebuli pokapamo z žlico ekstradeviškega olivnega olja in žlico rdečega vinskega kisa.
  8. 8Tunino odcedimo in nalomimo po čebuli, nato pa vse skupaj nežno pretresemo, da se premeša.
  9. 9Fižol razdelimo na krožnike, obložimo s čebulno solato, z višine posolimo in popopramo ter postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE