Cimetovi krofki

Morda je luknja v sredini tisto, kar dela ameriške krofe tako slastne. Če jim dodate še sladkorni posip s cimetom, pa resnično prekašajo naše debeluhe z marmelado.

Sestavine

  • 180 ml mleka
  • 42 g kvasa
  • 500 g gladke moke
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 40 g kristalnega belega sladkorja
  • 70 g masla, ogretega na sobno temperaturo,
  • ščepec soli
  • malo vaniljevega sladkorja
  • nastrgana lupinica dobro oprane limone
  • 10 ml ruma
  • 750 ml olja za cvrtje
  • 200 g sladkorja v prahu
  • žlica cimeta

Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Priprava

  1. 1Mlačno mleko zmešamo s kvasom in pustimo vzhajati. S 150 g moke zmešamo v testo, potresemo v moko in pustimo počivati, dokler se na testu ne pojavijo razpoke.
  2. 2Zmešamo jajca in rumenjaka z ostalim mlekom in moko, maslom, soljo, vaniljevim sladkorjem in limonino lupino, dodamo od prej vzhajano testo in dobro pregnetemo. Pustimo vzhajati na toplem, dokler ne naraste za dvakrat (približno 20 minut).
  3. 3Testo na pomokani deski razvaljamo na centimeter debeline in z modelčkom (8 cm premera) izrežemo kroge. Z manjšim modelom (2 cm premera) izrežemo na sredini krogce. Krofe (kolobarje) položimo na pomokano desko in jih pustimo še enkrat vzhajati.
  4. 4Cvremo jih v vročem olju, najprej pokrite, potem na drugi strani odkrite, vzamemo iz olja, pustimo, da se odcedijo, in jih še tople povaljamo v sladkorju v prahu, ki smo ga pomešali z mletim cimetom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE