Bulgur z mandljevimi lističi in bučnimi semeni po receptu Nigelle Lawson

»Prava priloga k vsaki bogati in začinjeni enolončnici, saj je lahka in polna arom; hladna pa je neverjetno dobra solata, zato zmeraj molim, da bi je kaj ostalo,« o tej jedi pravi slavna kuharica Nigella Lawson. Privoščite si jo, kadar potrebujete zdrav obrok, ki vam ne bo obležal v želodcu.

Sestavine za 6 - 8 oseb

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 limona, potrebujemo drobno nastrgano lupinico in brizg soka
  • 1 žlička suhega timijana
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1,5 žličke orientalske kumine v zrnu
  • 2 žlički bučnih semen
  • 400 g bulgurja
  • 750 ml hladne vode
  • 2 žlički solnega cveta
  • 75 g popraženih mandljevih lističev
  • majhen šopek peteršilja (grobo nasekljanega)

Priprava

  1. 1V široki kozici s prilegajočim se pokrovom razgrejemo olje, nato pa dodamo limonovo lupinico, timijan, koriander, kumino in bučnice ter pražimo kakšnih 30 sekund.
  2. 2Dodamo bulgur in dobro premešamo. Dolijemo vodo in solimo, nato pokrijemo, temperaturo znižamo in 15 minut kuhamo pri zelo zmerni temperaturi. V tem času bi se morala voda pokuhati, bulgur pa zmehčati. Odstavimo, kozico pa pokrijemo s čistim prtičem, spet pokrijemo s pokrovom in pustimo 10 minut. Z vilicami premešamo, da razlomimo grudice. Po okusu solimo.
  3. 3Stresemo v veliko skledo, dodamo brizg limonovega soka, večino mandljev in peteršilja, premešamo in po vrhu potresemo s preostankom mandljev ter peteršilja.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE