Brazilski quindimi
Kolonialisti Portugalci so v Brazilijo zanesli ljubezen do vsega jajčnega. Njihove sladice so izredno bogate z rumenjaki. Primešajte jim še eksotični kokos in dobili boste priljubljeno karnevalsko sladico, ki jedca napolni z energijo, da lahko pustne praznike praznike prepleše tja do zgodnjih jutranjih ur.

Odpri galerijo
8 rumenjakov
120 g sladkorja
40 g masla
125 ml kokosovega mleka
60 g naribanega kokosa
Nariban kokos (svež ali sušen) stresite v posodo kuhinjskega mešalnika in čezenj polijte kokosovo mleko. Dobro premešajte in pustite počivati 5 minut. Zmesi dodajte sladkor, stopljeno maslo in rumenjake ter vse skupaj mešajte 2 minuti. Pekač za mafine namastite s 30 grami masla in potresite s 100 g sladkorja, na dnu vsakega prostorčka naj ostane nekoliko debelejša plast sladkorja. V pekač vlijte zmes in jo pred pečenjem pustite na sobni temperaturi počivati 10 minut. Nato ga položite na večji pekač z višjimi robovi, vse skupaj potisnite v pečico, ki ste jo segreli na 180 stopinj Celzija, v večji pekač pa vlijte vrelo vodo, saj se mora sladica peči 50 minut v vodni kopeli. Preden quindime postrežete, jih dobro ohladite.
Za 6 oseb
Nariban kokos (svež ali sušen) stresite v posodo kuhinjskega mešalnika in čezenj polijte kokosovo mleko. Dobro premešajte in pustite počivati 5 minut. Zmesi dodajte sladkor, stopljeno maslo in rumenjake ter vse skupaj mešajte 2 minuti. Pekač za mafine namastite s 30 grami masla in potresite s 100 g sladkorja, na dnu vsakega prostorčka naj ostane nekoliko debelejša plast sladkorja. V pekač vlijte zmes in jo pred pečenjem pustite na sobni temperaturi počivati 10 minut. Nato ga položite na večji pekač z višjimi robovi, vse skupaj potisnite v pečico, ki ste jo segreli na 180 stopinj Celzija, v večji pekač pa vlijte vrelo vodo, saj se mora sladica peči 50 minut v vodni kopeli. Preden quindime postrežete, jih dobro ohladite.
Za 6 oseb
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.