Aromatična torta s čokolado in višnjami

Le še nekaj dni nas loči do božiča in skrajni čas je, da se lotimo priprave sladic, s katerimi bomo razveselili zbrane za praznično mizo. Tale čokoladna torta z višnjami je nadgradnja klasičnega črnega gozdička, ki se mu le redkokdo lahko upre.
Fotografija:
Odpri galerijo

150 g masla 70 g temne čokolade 30 g bele čokolade 50 g krušnih drobtin 3 žlice višnjevega likerja 500 g višenj iz kompota 150 g sladkorja 4 jajca 150 g mletih mandljev 1 žlica moke 1 žlička suhega kvasa 2 žlički cimeta 1 ščepec pimenta 1 ščepec mletega muškatnega oreščka 1 ščepec mletih nageljnovih žbic nastrgana lupinica ½ pomaranče nastrgana lupinica ½ limone sladkor v prahu
Pečico segrejemo na 190 °C. Maslo segrejemo na 15 °C. Temno in belo čokolado nasekljamo na koščke. Krušne drobtine navlažimo z višnjevim likerjem. Višnje dobro odcedimo. Maslu dodamo sladkor in penasto umešamo. Med mešanjem drugo za drugim dodamo jajca. Umešamo temno in belo čokolado, nato še navlažene krušne drobtine. Dodamo mlete mandlje in moko ter premešamo. Dodamo vse začimbe in dobro premešamo. Dno modela za torte (premer 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Obod modela namažemo z maslom. Model napolnimo z maso in poravnamo površino. Na vrh položimo višnje iz kompota (višnje naj bodo v eni plasti). Pečemo 45 minut. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.

Vir: Tomaž in Ema, Kuharsko doživetje za vso družino, Lidl Slovenija, november 2018

V prodaji