Aromatična torta s čokolado in višnjami
Le še nekaj dni nas loči do božiča in skrajni čas je, da se lotimo priprave sladic, s katerimi bomo razveselili zbrane za praznično mizo. Tale čokoladna torta z višnjami je nadgradnja klasičnega črnega gozdička, ki se mu le redkokdo lahko upre.
Odpri galerijo
150 g masla
70 g temne čokolade
30 g bele čokolade
50 g krušnih drobtin
3 žlice višnjevega likerja
500 g višenj iz kompota
150 g sladkorja
4 jajca
150 g mletih mandljev
1 žlica moke
1 žlička suhega kvasa
2 žlički cimeta
1 ščepec pimenta
1 ščepec mletega muškatnega oreščka
1 ščepec mletih nageljnovih žbic
nastrgana lupinica ½ pomaranče
nastrgana lupinica ½ limone
sladkor v prahu
Pečico segrejemo na 190 °C. Maslo segrejemo na 15 °C. Temno in belo čokolado nasekljamo na koščke. Krušne drobtine navlažimo z višnjevim likerjem. Višnje dobro odcedimo. Maslu dodamo sladkor in penasto umešamo. Med mešanjem drugo za drugim dodamo jajca. Umešamo temno in belo čokolado, nato še navlažene krušne drobtine. Dodamo mlete mandlje in moko ter premešamo. Dodamo vse začimbe in dobro premešamo. Dno modela za torte (premer 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Obod modela namažemo z maslom. Model napolnimo z maso in poravnamo površino. Na vrh položimo višnje iz kompota (višnje naj bodo v eni plasti). Pečemo 45 minut. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.
Vir: Tomaž in Ema, Kuharsko doživetje za vso družino, Lidl Slovenija, november 2018
Pečico segrejemo na 190 °C. Maslo segrejemo na 15 °C. Temno in belo čokolado nasekljamo na koščke. Krušne drobtine navlažimo z višnjevim likerjem. Višnje dobro odcedimo. Maslu dodamo sladkor in penasto umešamo. Med mešanjem drugo za drugim dodamo jajca. Umešamo temno in belo čokolado, nato še navlažene krušne drobtine. Dodamo mlete mandlje in moko ter premešamo. Dodamo vse začimbe in dobro premešamo. Dno modela za torte (premer 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Obod modela namažemo z maslom. Model napolnimo z maso in poravnamo površino. Na vrh položimo višnje iz kompota (višnje naj bodo v eni plasti). Pečemo 45 minut. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.
Vir: Tomaž in Ema, Kuharsko doživetje za vso družino, Lidl Slovenija, november 2018
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.