Ajdovi srčki

Tudi vi obožujete linško pecivo? Ti ajdovi srčki so nekoliko drugačna različica tipičnih piškotov z marmelado.
Fotografija:
Odpri galerijo

260 g pšenične moke 126 g ajdove moke 210 g masla 140 g sladkorja v prahu 70 g jajc (pribl. 1,5) 12 g kakava 10 g vaniljevega sladkorja lupinica ½ limone 200 g malinove marmelade za nadev
V posodi malo pregnetemo zmehčano maslo in sladkor, dodamo jajce in dišave ter premešamo. Nato dodamo še presejane suhe sestavine in zgnetemo testo. Testo takoj razvaljamo 4 mm debelo in iz njega izrežemo piškote v obliki srčka. Pečemo jih 12 minut pri 180 °C. Pol srčkov namažemo z malinovo marmelado in nanje položimo nenamazane srčke. Počakamo, da se marmelada strdi.

Kruharije in cukrnije, Mladinska knjiga Založba, 2017

Več iz te teme:

V prodaji