Ajdovi srčki
Tudi vi obožujete linško pecivo? Ti ajdovi srčki so nekoliko drugačna različica tipičnih piškotov z marmelado.
Odpri galerijo
260 g pšenične moke
126 g ajdove moke
210 g masla
140 g sladkorja v prahu
70 g jajc (pribl. 1,5)
12 g kakava
10 g vaniljevega sladkorja
lupinica ½ limone
200 g malinove marmelade za nadev
V posodi malo pregnetemo zmehčano maslo in sladkor, dodamo jajce in dišave ter premešamo. Nato dodamo še presejane suhe sestavine in zgnetemo testo. Testo takoj razvaljamo 4 mm debelo in iz njega izrežemo piškote v obliki srčka. Pečemo jih 12 minut pri 180 °C. Pol srčkov namažemo z malinovo marmelado in nanje položimo nenamazane srčke. Počakamo, da se marmelada strdi.
Kruharije in cukrnije, Mladinska knjiga Založba, 2017
V posodi malo pregnetemo zmehčano maslo in sladkor, dodamo jajce in dišave ter premešamo. Nato dodamo še presejane suhe sestavine in zgnetemo testo. Testo takoj razvaljamo 4 mm debelo in iz njega izrežemo piškote v obliki srčka. Pečemo jih 12 minut pri 180 °C. Pol srčkov namažemo z malinovo marmelado in nanje položimo nenamazane srčke. Počakamo, da se marmelada strdi.
Kruharije in cukrnije, Mladinska knjiga Založba, 2017
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.