Ajdova kaša v solati z granatnim jabolkom in jesensko zelenjavo

Sestavine naj bodo vedno sveže, sezonske in iz domačih krajev, nam svetuje avtorica izvrstne knjige. Tokrat nam ponuja izjemno osvežilen jesenski obrok.
Fotografija:
Odpri galerijo

200 g ajdove kaše 500 ml vode sol 1 oranžno korenje 1 rumeno korenje ½ glave svežega zelja 1 granatno jabolko Za preliv: 250 ml pinjenca sok 2 limon sol
Ajdovo kašo skuhamo v osoljeni vodi in ohladimo. Korenje očistimo in po potrebi olupimo ter narežemo na tanke paličice (julien). Sveže zelje na tanko narežemo ali naribamo. Ajdovo kašo zabelimo s polovico preliva in preložimo v skledo. Poleg naložimo zelenjavo, vsako vrsto posebej. Potresemo z zrnci granatnega jabolka, zraven ponudimo preostanek preliva.

Jedi iz sklede, Saša Drobnič Škrjanec

V prodaji