Ajdova kaša v solati z granatnim jabolkom in jesensko zelenjavo
Sestavine naj bodo vedno sveže, sezonske in iz domačih krajev, nam svetuje avtorica izvrstne knjige. Tokrat nam ponuja izjemno osvežilen jesenski obrok.
Odpri galerijo
200 g ajdove kaše
500 ml vode
sol
1 oranžno korenje
1 rumeno korenje
½ glave svežega zelja
1 granatno jabolko
Za preliv:
250 ml pinjenca
sok 2 limon
sol
Ajdovo kašo skuhamo v osoljeni vodi in ohladimo. Korenje očistimo in po potrebi olupimo ter narežemo na tanke paličice (julien). Sveže zelje na tanko narežemo ali naribamo. Ajdovo kašo zabelimo s polovico preliva in preložimo v skledo. Poleg naložimo zelenjavo, vsako vrsto posebej. Potresemo z zrnci granatnega jabolka, zraven ponudimo preostanek preliva.
Jedi iz sklede, Saša Drobnič Škrjanec
Ajdovo kašo skuhamo v osoljeni vodi in ohladimo. Korenje očistimo in po potrebi olupimo ter narežemo na tanke paličice (julien). Sveže zelje na tanko narežemo ali naribamo. Ajdovo kašo zabelimo s polovico preliva in preložimo v skledo. Poleg naložimo zelenjavo, vsako vrsto posebej. Potresemo z zrnci granatnega jabolka, zraven ponudimo preostanek preliva.
Jedi iz sklede, Saša Drobnič Škrjanec
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.