Ko je zagnala svojo kampanjo proti spletnemu nadlegovanju, je v intervjuju poudarila, da je ona sama najbolj nadlegovana oseba na spletu. Že samo ta njena misel – skupaj z dejstvom, da je ravno njen soprog "kralj" verbalnega nasilja na Twitterju – daje vedeti, da morda projekta ni domislila temeljito.
Ob obisku Združenih narodov je v govoru povedala: "Moramo se zavedati, da naši otroci gledajo in poslušajo. Odrasli smo odgovorni ..." In tako naprej. Vse to v rožnati obleki za 3.000 dolarjev v obdobju, ko je njen Donald Kim Jong Una označil za Rocket Mana in Severni Koreji grozil s "totalko".

Prav res nenavadna prva dama

Ameriški mediji so večkrat opozarjali na neskladje med dvojim – kar govori ona in kar počne njen mož –, a ohranili častitljivo mero dobrega okusa, ko so pisali o njej. Melania, nekdanja manekenka, ki govori pet jezikov, doma iz majhnega kraja Sevnica, Slovenija, mama, ki skrbno ščiti svojega sina pred javnostjo ipd. Melania je, če ne drugega, prav res nenavadna prva dama. Druga v zgodovini, ki se ni rodila v ZDA. Edina, ki je odraščala v komunistični državi (ta podatek je Američanom še prav posebno ljub), edina, ki se z možem ni nemudoma po inavguraciji preselila v Belo hišo. Prav tako je prva prva dama, ki je predsednikova tretja žena in edina, ki se je fotografirala gola. Ne glede na to, kaj naredi (oziroma bolje – česar ne naredi), uvidevnosti vsaj večina medijev ne prestopi. Niti najbolj znani ameriški televizijski politični satiriki, kot so denimo Stephen Colbert, Trevor Noah ali Seth Meyers, ne gredo dlje od karikiranja Melanie kot imigrantke v ZDA, ki moža pita z burgerji samo zato, da bi jo pustil pri miru, in posteljne rjuhe spleta v dolgo vrv, s katero bi neko noč vendarle lahko pobegnila na prostost.

Najbrž ni mislila prav veliko

Še več, na lestvici popularnosti je daleč najbolj popularna članica družine Trump. Prekaša ne samo Donalda, temveč tudi njegovo hčerko Ivanko, oba Donaldova sinova in Ivankinega soproga Jareda Kushnerja. A najverjetneje je njena javna prizadevanja težko jemati resno. Uvodoma omenjeni Trumpovi nasprotniki, ki s cvilečim veseljem pospremijo Melanijina ravnanja, za katera so prepričani, da predstavljajo njen tih upor, najbrž tudi njene kampanje vidijo kot kljubovanje. Boj proti spletnemu nadlegovanju? Upor proti soprogu, kot tipičnemu primeru nerazsodne rabe spleta? Boj za dobrobit otrok? Desetletna salvadorska punčka je šesti otrok, ki je umrl v priporu. Kolikšna je njena uspešnost, ne ve nihče. Je pa dejstvo, da si s svojo garderobo junija lani, ko je obiskala McAllen, Texas, epicenter Trumpove ločevalne politike otrok do staršev, ni naredila usluge. Morda si tisti, ki si postavljajo vprašanje, kaj si je mislila, ko je izbirala oblačila, postavljajo vprašanje preveč. Najbrž ni mislila prav veliko. Odpraviti se k trpečim družinam, oblečen v zeleno jakno, ki ima na hrbtu napis I really don't care. Do U? (Res mi je vseeno. Tebi?), najbrž ni posledica tehtnega premisleka. Upajmo.

Zloglasna Anna W. 

Čeprav se Melania v medijih prvoosebno, torej ne samo v sliki, temveč tudi v zvoku, izjemno redko pojavlja, jo je intervju, ki ga je urednica revije Vogue Anna Wintour dala novinarki CNN Christiane Amanpour, nedvomno zabolel. Zakaj? No, v času predsedovanja Baracka Obame, je prva dama Michelle naslovnico Voguea krasila večkrat. Melania je, odkar je postala prva dama, ni niti enkrat. Že res, da so jo leta 2005 ovekovečili na naslovnici v vsem bogastvu poročne obleke, ki jo je nosila, a šele z njo je Vogue prekinil redno prakso prvim damam nameniti velik kos pozornosti.Čeprav Wintourjeva v intervjuju Melanie ni omenila niti z besedo, je bilo sporočilo nedvoumno: "Zelo pomembno je imeti svoje mnenje. V reviji dajemo prostor ženskam, za katere verjamemo, da stojijo za svojimi besedami. Podpiramo njihova prizadevanja, ker v njih prepoznavamo vodje. Še posebno po porazu Hilary Clinton smo prepričani, da bi ženske morale zavzemati vodstvene položaje."
Ko je televizijska mreža Fox takoj zatem planila po CNN in mrežo okrivila, da je spregledala aktualno prvo damo, se je odzvala Melaniina tiskovna predstavnica: "Pojaviti se na naslovnici revije Vogue za prvo damo ni nekaj, kar bi jo lahko zaznamovalo. Njene naloge so veliko bolj pomembne od površinskih fotografiranj za naslovnico. To samo še bolj dokazuje, kako dvolična je modna industrija. Kaže na to, kako negotova in ozkogleda je Anna Wintour. Na žalost je gospa Trump že vajena tovrstnega podcenjujočega ravnanja."Nova Jackie Kennedy

 A ko govorimo, da se v času predsedovanja njenega soproga (še) ni pojavila na naslovnici revije Vogue, pozabljamo omeniti, da je na naslovnici prestižne revije vendarle bila. In sicer na naslovnici revije Vanity Fair. A ne ameriške izdaje, temveč – to ni šala – mehiške. Januarja 2017, v obdobju, ko je njen Donald najbolj goreče bentil čez zločince Mehičane in obljubljal, da bo zidu med državama zdaj zdaj zgrajen, je Melania krasila naslovnico kot La nueva Jackie Kennedy (nova Jackie Kennedy). Fotografija jo prikazuje, kako v skledo zabada vilice, in nanje ovija ... Ne ne, nikakor špagetov, temveč diamantne ogrlice in zapestnice. I really don't care. Do U?