Božični vonj 


Prava smreka v hiši ni le lep okras, poskrbi tudi za omamne dišave. Za svež božični vonj pa ne potrebujete celega drevesa, dovolj bo že, da nekaj vejic iglavca po svoji izbiri v visokih kozarcih ali vazah razpostavite po stanovanju. Naj goste pričakajo že v preddverju, krasijo praznično mizo ali popestrijo okensko polico.


Blazine darila 


Če med prazniki niste pripravljeni zamenjati kuhinjskih prtov, zaves, blazin in posteljnine za takšne z božičnimi motivi, lahko tematsko vzdušje ustvarite tudi povsem preprosto. Široke žametne ali satenaste trakove ovijte okrog enobarvnih okrasnih blazin in jih zavozlajte v čudovite velike pentlje. 


Čipkaste girlande 


Ljubitelji čipk lahko iz papirnatih prtičkov zgibajo zasnežene smrečice. Nalepite jih na satenasti trak in okrasite s pisanimi perlicami ter jih razobesite po stenah, kjer bodo pričarale romantično zimsko idilo. 


Smrečice iz cimeta


Sredozemsko božično vzdušje? Zakaj pa ne. Naredite preproste praznične obeske kar iz svežega rožmarina. Zelene vejice z vročim lepilom nalepite na cimetove paličice in jih okrasite še s pisanimi kristali. Na vrh prilepite tudi vrvico, da jih boste lahko obesili po stanovanju.


Beli storži


Zakaj ne bi božičnega drevesca okrasili kar z darovi narave? Pobarvajte storže belo (to najlaže storite z barvo v pršilu) in jih z belimi satenastimi trakci obesite na veje. Brez bleščečega kiča in strahu, da se bodo razbili, če padejo na tla.


Odkrijte še več idej za praznična darila, ki jih lahko naredimo sami doma. Zbrali smo jih v ustvarjalni galeriji.