Zaaa. Ima vaša blagovna znamka in trgovina obenem še kakšne drug pomen, razen, dovolite, tako si razlagam: Juhu, mi smo zaaa vaše čevlje, škornje, balerinke, copate, torbice in druge unikatne modne dodatke?

Da seveda! Ime trgovine si trgovine si razlagate pravilno, obenem so to tudi začetne črke članov naše družine.Čevljarji, ki v svoji delavnici sučejo šilo in kopito, so bled spomin. Kdo je vas navdušil za to obrt? 

Pri nas doma imamo to že nekako v družini. S čevljarstvom sta začela pradedek in prababica, nadaljeval je dedek, kasneje tudi mami, ki mi je še danes v veliko pomoč. Odraščala sem v hiši, polni usnja, čevljev in drugih pripomočkov, ki sodijo v to obrt. Ker je bila cela družina zelo zaposlena, sem si našla svoj kotiček ob njih in si že takrat ustvarjala razne izdelke. Kot se spodobi za čevljarskega otroka mi je pri vseh čevljih vedno nekaj manjkalo, zato sem si jih naredila sama.

Kakovostni čevlji so zelo pomembni, saj ima neprimerna obutev lahko dolgotrajne posledice na stopalih. Posebno previdni moramo biti pri otrocih, ki se jim stopalo še razvija. Nenazadnje se v kakovostnih čevljih tudi dobro počutimo in smo lahko v njih tudi dalj časa – brez žuljev, utrujenih nog. 

Kakovosten čevelj zahteva precej dela, ne? Dober material in dobra izdelava sta bistvena, kajne? 

Zagotovo sta zelo pomembna. Naši čevlji so narejeni iz kakovostnega naravnega usnja. Nekateri imajo mehak gumijast podplat, drugi usnjenega. Pomembno je, da čevelj paše na nogo, ne tišči, ni premajhen oziroma prevelik. V naši trgovini vam nogo tudi izmerimo in naredimo čevlje po meri. Barve, vzorce in druge dodatke na obuvalu si stranke izberejo same. Nekaj modelov imamo tudi s t.i. flex izdelavo. Zelo so mehki, izredno lahki in udobni za hojo.Kaj vam daje navdih za snovanje? In od ideje do čevlja – vse je vaše delo, kajne? 

Ideje pridejo kar same od sebe. Velikokrat tudi po pogovoru s stranko, ko vidim kaj si želi, katere barve so ji všeč, kateri model ji najbolj pristoji. Model, barve, vzorci in zgornji deli so moje delo, pri podplatih pa potrebujem malo pomoči.

Zakaj je pomembno, da nosimo kakovostne čevlje? 

Kakovostni čevlji so zelo pomembni, saj ima neprimerna obutev lahko dolgotrajne posledice na stopalih. Posebno previdni moramo biti pri otrocih, ki se jim stopalo še razvija. Nenazadnje se v kakovostnih čevljih tudi dobro počutimo in smo lahko v njih tudi dalj časa – brez žuljev, utrujenih nog.Znamo kupci ceniti, da je ročno delo več vredno od tovarniškega produkta? 

Vedno več ljudi je, ki znajo ceniti ročno delo in se zavedajo, da so taki izdelki kakovostni, prijetni za nošenje, trpežni in imajo posebno energijo. Večina se zaveda, da je za takimi izdelki ogromno dela in truda. Vedno pa se najdejo tudi izjeme.

Naši copatki so narejeni iz kakovostnega naravnega in mehkega usnja. Pomembno je da se otroška nogica v copatih počuti, kot bi bila bosa, kar čedalje bolj poudarjajo tudi pediatri. 

Prvega septembra se začne meteorološka jesen. Kaj ste zasnovali za hladno sezono?

Za jesen izdelujem višje in nižje gležnjarje v kombinaciji z volnenim blagom, nove modele nahrbtnikov, torbic, barve in vzorce. Drugače pa so naši izdelki že na prvi pogled drugačni, unikatni in narejeni za ljudi, ki si želijo izraziti stil in obožujejo drugačne, pisane čevlje.Ali vaša igrivosti in domišljija najbolj prideta do izraza pri copatih, ki jih izdelujete za šolarje in otroke v vrtcu ter seveda tudi za odrasle? 

Da, posebej rada izdelujem otroške copatke. Otroci pa so zelo navdušeni nad copatki, ki si jih izberejo sami oziroma so narejeni po njihovih željah. Zelo radi imajo, da je na njih izpisano njihovo ime. Jaz pa sem pri izdelovanju v drugem, pravljičnem svet. Najlepše pri tem pa so nasmejani obrazi in iskrice v očeh otrok, ki take copatke dobijo in jih nedvomno tudi z veseljem nosijo.

Kakšen je dober otroški copat? 

Naši copatki so narejeni iz kakovostnega naravnega in mehkega usnja. Za mlajše otroke je podplat usnjen z nekaj nedrseče gume. Za šolarje pa gumijast, da ne drsi. V gumi je naravni kavčuk. Pomembno je da se otroška nogica v copatih počuti, kot bi bila bosa, kar čedalje bolj poudarjajo tudi pediatri.