Kako ste doživeli nedavni bizarni pripetljaj, ko je Svetovna zdravstvena organizacija izgorelost uradno razglasila za bolezen, a je to že naslednji dan preklicala?

Vse skupaj sem vzela kot dokaz, da je naša družba še ne zmore sprejeti kot bolezen. Ko sem slišala uvodno vest o razglasitvi, sem bila seveda navdušena. Toliko bolj, ker v praksi naletim na veliko ljudi iz zdravstvene stroke, ki še vedno zanikajo, da je izgorelost bolezen, in se potem tako tudi vedejo do svojih pacientov.

Veste, izgorelost ni samo adrenalni zlom. Ta je le končna posledica, praviloma pa se nakazuje že davno prej. Saj si predstavljate: nepojasnjene bolečine, migrene ali vsakomesečne viroze. A premnogi naredijo največjo mogočo napako in še pospe&...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!