Scenarije za svoje filme je pisala že med študijem na AGRFT, po šolanju pa je nadaljevala kot asistentka režije pri filmih Iskanja Matjaža Klopčiča, Nasvidenje v naslednji vojni Živojina Pavlovića, Prestop Matije Milčinskega in Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica Karpa Godine, s katerim se je tudi poročila. Kot je pred leti povedala v intervjuju za Delo, se je pri tem delu naučila več kot na akademiji, to pa ji je dalo možnost, da snema svoje filme.

Posnela je več TV serij, kot je Totalna razprodaja o usodi prodajalke Nadine, med kratkimi igrano-dokumentarnimi filmi je Leti ... leti ... leti ... ženska! o ženskem telesu kot predmetu reklamnih akcij, umetniškega ustvarjanja ter zlorab in posilstev v vojnah. Njen prvi dolgometražni film je bil dokumentarno-igrani Kaj pa gospod Bach o ljudeh s posebnimi potrebami in medsebojnem vplivu ob srečevanju s svetom »normalnih«,zadnji pa televizijski projekt Pisma iz Egipta, ki ga je posnela na podlagi resničnih znanstvenih dosežkov diplomirane kemičarke Jane Kolar, zaščitnice knjižnega gradiva.

Iz sveta filma pa je prišla še ena žalostna vest: v 91. letu je umrla Darinka Peršin, ki se je kot ena izmed prvih slovenskih filmskih in televizijskih montažerk podpisala pod več kot 20 celovečercev in več kot 100 kratkih filmov vseh zvrsti. Sodelovala je z vsemi najpomembnejšimi slovenskimi režiserji in filmskimi animatorji, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra