Nemški fotograf Peter Lindbergh se je rodil leta 1944 na Poljskem, v Nemčijo pa se je preselil kot študent, kjer je znanje fotografije pridobival na Berlinski umetniški akademiji. V prestolnici je kmalu odprl tudi svoj fotografski studio, a kariera ga je gnala v Pariz, prestolnico visoke mode. Prav v modi je Lindbergh pokazal ves svoj talent, in največje svetovne publikacije, kot so Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar in The New Yorker so nemudoma vzljubile njegov občutek za portretiranje. 

Lindebrgha je danes znan kot fotograf, ki je v objektiv ujel rojstvo in ero supermodelov. Njegove fotografije Naomi Campbell, Cindy Crawford, Kate Moss, Linde Evangeliste in mnogih drugih pa so še danes legendarne, tudi zato, ker jih je posnel v črno-beli tehniki in povsem naravno. »Sovražim retuširanje, sovražim ličila,« je letos razkril v intervjuju za Vogue.  


Novico o smrti fotografa je njegova ekipa oznanila na Lindberghovem Instagramu, kjer so zapisali, da za njim ostaja velika praznina. Poleg dveh žena, bivše Astrid in sedanje Petre, je zapustil za seboj še štiri sinove, Benjamina, Jérémyja, Simona, Josepha in sedem vnukov ter seveda bogato zakladnico fotografij, filmov in dokumentarcev.  

Za umetnikom žaluje tako modni kot filmski svet, saj je stkal tesna prijateljstva z mnogimi igralkami in igralci, ki jih je portretiral. Edward Enninful, urednik britanskega Voguea je ob Lindberghovi smrti dejal: »Njegov čut, da vidi resnično lepoto v ljudeh in svetu, ni poznal meja in bo še naprej živel v fotografijah, ki jih je ustvaril. Pogrešali ga bomo vsi, ki smo ga poznali, delali z njim ali samo občudovali njegove stvaritve.« 


Lindebrghove fotografije so razstavljali tudi najbolj priznani svetovni muzeji, med drugim londonski Victoria & Albert Museum in pariški Centre Pompidou. 

Fotografovemu delu so se na svojem instagramu poklonile že številne zvezdnice, med njimi oskarjevka Charlize Theron in vojvodinja Meghane, ki je s 74-letnim vizionarjem sodelovala pri nastajanju septembrske številke britanskega Voguea, za katero je Lindbergh v objektiv ujel 15 neverjetnih žensk, ki spreminjajo tok sodobne zgodovine.