Legs McNeil in Gillian McCain: Please Kill me: The Uncensored Oral History of Punk
Poleg rapa imam zelo rad punk. To je knjiga različnih ustnih pripovedk o tem divjem obdobju glasbe. Na začetku me je zelo impresionirala, potem pa je postajala vse bolj žalostna in čisto na koncu sem jo že skorajda bral z odporom, saj vidiš, kako je droga uničila vse punkerje, ki so šli do konca.
Viktorija Kos: Razcvet zavesti
Viktorijo Kos sem spoznal na vegetarijanskem sejmu in njena energija mi je bila takoj zelo všeč. Takrat sem se ravno ukvarjal z vprašanjem, ali je bil na začetku veliki pok, ali je torej pok enako zvok, ali obstaja neka osnovna vibracija zvoka, iz katerega se je vse spočelo. Je torej mogoče proizvesti nekaj podobnega temu osnovnemu zvoku v tuzemeljskem življenju? Ko sem jo to vprašal, mi je podarila svojo knjigo, rekoč, da bom v njej zagotovo našel kak odgovor. Začel sem jo prebirati in mi je že takoj všeč, ne vem pa, kakšna se mi bo zdela na koncu.
Yuval Noah Harari: Sapiens A Brief History of Humankind
To knjigo mi je priporočil prijatelj Andraž Gavez, s katerim skupaj delujemo na portalu konoplja.net. Ker ga zelo spoštujem in ker je napisal, da je to ena od njegovih treh najljubših knjig, sem se odločil, da jo preberem. Nisem še začel, kot pa razumem oziroma predvidevam, je načelo knjige to, da smo ljudje neke vrste anomalija v razvoju evolucije, ki se je povzpela nad ostala bitja, prevzela primat Boga, sedaj pa ne ve, kaj naj s tem primatom počne, razen da uničuje. Me zelo zanima in komaj čakam, da jo vzamem v roke in uvidim, kakšna opica sem (smeh).