Tekači vseh generacij se bodo lahko preizkusili na različnih težavnostnih stopnjah in trasah, na družinskem teku, poslovnem teku trojk, teku na 10 km ali polmaratonu, za najmlajše pa bodo pripravili otroški tek Kuža pazi.

Kot rečeno, se lahko nadobudni tekači tudi letos na izziv pripravijo na brezplačnih vadbah, ki jih v sodelovanju s priznanimi trenerji organizira zavarovalnica Triglav.Obisk skupinskih tekaških vadb je brezplačen. Primerne so za dobro pripravljene tekače in tudi tiste, ki se s športnim tekom srečujejo prvič. Več informacij o vodenih tekaških vadbah je na voljo na spletni strani www.triglavtek.si, kjer se udeleženci lahko prijavijo na treninge ali si izberejo svojo tekaško traso na Triglav teku.

Najvzdržljivejši tekači se bodo zagotovo odločili za najdaljšo preizkušnjo. In letos jih lahko razveseli novica, da je najdaljša tekaška trasa Triglav tek tudi uradno prepoznana kot polmaraton. Organizatorji so namreč spomladi opravili posebno meritev 21-kilometrske trase, ki se vije po neokrnjeni naravi, med čudovitimi jezerci in je dom številne divjadi. Letošnja novost je še, da bo start na najdaljši razdalji potekal v treh različnih conah glede na predviden čas trajanja teka posameznega tekmovalca. Startne cone veljajo za oba spola.In ne pozabimo, Triglav tek je tek za dober namen! Ne glede na razdaljo bodo navdušeni tekači tudi tokrat tekli za dober namen. Na dogodku bo Zavarovalnica Triglav donacijo za boljšo oskrbo novorojenčkov predala Splošni bolnišnici Trbovlje, Splošni bolnišnici Brežice in Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki.

Prav zato dogodek z veseljem podpirajo tudi številni slovenski profesionalni športniki, bratje Prevc, smučarska skakalka Špela Rogelj, biatlonci Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, smučarska tekačica Vesna Fabjan, ultramaratonka Nataša Robnik, paraolimpijci Darko Đurić, Anja Drev in Lena Gabršček.

Triglav tek se bo tudi letos odvil drugo soboto v septembru, 9. 9. 2017. Zadnji dan za prijavo na tek z dobrodelno noto je petek, 1. 9. 2017. Prijavnina za tek na 10 in 21 km znaša 20 EUR, na ekipo za poslovni tek trojk 50 EUR in 5 EUR na člana družinskega teka. Otroški tek Kuža Pazi je brezplačen.

Ne zamudite treninga s športnimi zvezdniki! Nekateri od naših ambasadorjev  se bodo udeležili vadbe na Brdu pri Kranju ob 18.00, in sicer: Žan Košir 22. avgusta, Jakov Fak 29. avgusta, Klemen Bauer 29. avgusta, Špela Rogelj 29. avgusta, Anja Frev 29. avgusta, Žan Košir 22. avgusta, Teja Gregorin 29. avgusta, Cene Prevc 29. avgusta.