Taka romantična neustrašnost je popadla tudi zaljubljenega 20.letnega Američana iz Washingtona, ki se je skušal pod pretvezo, da je čistilec, pretihotapiti v Nemčijo, da bi lahko videl svojo izbranko. 

Njegov načrt je bil v teoriji morda dober, preoblečen v čistilca se je nameraval skozi letališče pretihotapiti v Frankfurt. A žal je njegove namene hitro razkrinkala tamkajšnja policija. Čeprav mu je uspelo pristati na frankfurtskem letališču, kjer si je nato nadel odsevni jopič in z dvema vrečama za smeti poskušal tamkajšnje varnostnike prepričati, da mora kot čistilec sprazniti smeti na območju omejenega gibanja, so ga zaposleni ujeli na laži, ko so opazili, da na sebi nima varnostne prepustnice in da ne zna nemško, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. 

Letališče v Frankfurtu v času epidemije Foto: Reuters

Zaljubljeni mladenič je kasneje na policijski postaji priznal, da je bil obupan in da je nujno želel videti svoje dekle ter da se ni spomnil boljšega načina, kako naj v času pandemije novega koronavirusa vstopi v Nemčijo. Četudi bi Američanu uspelo priti do smetnjakov, ki jih je domnevno želel sprazniti, bi bil še vedno na območju tranzita na letališču, pred njim pa bi bila še kontrola na meji, pojasnjuje AFP. Romantiku na koncu kljub vsem prizadevanjem ni uspelo videti svoje srčne izbranke, saj so ga po zaslišanju v ponedeljek poslali nazaj v Washington.

V Nemčiji veljajo v okviru koronavirusnih ukrepov stroge omejitve vstopa v državo. Ta je dovoljen le v izjemnih primerih, med katere pa ne sodi obisk svoje ljubezni kar tako.