»V naši več kot stoletni zgodovini je Vogue prestal že vojne, krize, teroristične napade in plemenita tradicija nam veli, da se nikoli ne obrnemo stran,« je o aprilski številki, ki bo na prodajne police prišla ta petek, 10. aprila, na uradnem Instagram računu napisal odgovorni urednik Emanuele Farneti. »Še pred dvema tednoma smo nameravali natisniti številko, ki je bila v nastajanju že nekaj časa in bi združila ženski in moški Vogue. A da v času, ko ljudje umirajo, zdravniki in medicinske sestre tvegajo svoja življenja, svet pa se za vedno spreminja, spregovorimo o čimerkoli drugem, preprosto ni v DNK Vogue Italia. Prav zato smo pospravili idejo in začeli od začetka,« je povedal Farneti. 

Rezultat je popolnoma bela naslovnica, na kateri ni nič drugega kot bel napis Vogue Italia. Svojo odločitev za belino pa je odgovorni urednik razložil takole: »Bela naslovnica prvič v naši zgodovini ni rezultat tega, da nam je primanjkovalo fotografij, prav nasprotno. Izbrali smo jo, ker belina izraža veliko pomenov.
Belina je prvo kot prvo spoštovanje.
Belina je preporod, luč, ki posije v temi, seštevek vseh barv.
Bela je barva uniform, ki jih nosijo vsi tisti, ki tvegajo svoja življenja, da rešujejo naša.
Predstavlja prostor in čas za razmislek in tudi tišino.
Bela je za vse, ki to praznino sedaj polnijo z idejami, mislimi, zgodbami, verzi, glasbo in skrbjo za druge.
Bela nas spominja na trenutek po veliki gospodarski krizi leta 1929, ko je ta barva zaživela na oblačilih kot izraz čiste sedanjosti in upanja za prihodnost.
In najpomembnejše: belina ni predaja, ampak prazen list papirja, ki čaka, da ga popišemo, je naslovna stran v novo zgodbo, ki se bo kmalu začela.«