Pravite, da se trenutno ne posvečate prav določenemu športu. Kako torej poskrbite za zadosti vsakodnevnega gibanja, morda s sprehodi ali zadošča že igra s hčerkama, ki zdaj verjetno veselo tekata naokoli?

Ne gledam na to tako, da se moram gibati, ampak se gibam, ker se ob tem počutim dobro. Če mi kakšen dan ne paše narediti svojih korakov, jih ne naredim samo zato, ker jih moram. Sem pa mamica skoraj triletnih dvojčic, ki še nista v vrtcu, in smo po cele dneve skupaj; tako lahko rečemo, da mi gibanja na prostem ne primanjkuje. (Smeh.) Veliko smo zunaj na zraku, rada ju pocrkljam s kakšnim izletom v Arboretum Volčji Potok ali pa živalski vrt, prav tako imamo dva kužka, ki potrebujeta sprehode, in mi nekako 10.000 korakov na dan ne uide. Vedno bolj pa se zavedam, da to ni dovolj. Potrebujem spet neki svoj šport, aktivnost, ki me odklopi, in upam, da septembra, ko gresta punci v vrtec in začenjamo novo obdobje – selimo se tudi nazaj v našo ljubo Škofjo Loko (zdaj živijo v Ljubljani, op. a.) –, spet najdem sebe in čas zase. Trenutno, to popolnoma priznam, sem preveč lena še za športno aktivnost poleg naših sprehodov.

Moj življenjski citat je Vsak dan v vsakem pogledu bolj in bolj napredujem iz filma Se spominjaš Dolly Bell?   

Ali ste se kot deklica ukvarjali z zahtevnimi športi in imate morda tudi zato danes po porodu še vedno skladno postavo, saj genetika seveda ni vse? Morda z možem plešeta?

Že od malega imam rada ples. Začela sem pred osnovno šolo in plesala več kot deset let. Tudi za športne aktivnosti imam rada, da so zabavne, da imajo dobro glasbo, koreografijo, zato sem vedno rada hodila na zumbo, aerobiko in sem živela za tista dva meseca, ko sva z možem obiskovala plesne tečaje pred poroko. Vi vidite nekaj, jaz pa nekaj drugega. (Smeh.) Postava se mi je vsekakor spremenila, vse skupaj je malce manj čvrsto, zato se vseeno vsake toliko potrudim, da izvajam baletne vaje in baletni kardio kar doma s pomočjo kanala youtube.Kadar se odločite za telovadbo, imate najljubše vaje, ki vam najbolje denejo, da se razmigate in zadihate pa tudi sprostite?

Za domačo telovadbo je vsekakor to že prej omenjeni balet, hkrati še vedno rada tečem. To me najbolj sprosti in med tekom se najbolj odklopim, ko poslušam svoje najljubše komade.

Na katere zdrave prigrizke, ki jih pripravite sami in pripomorejo k dobremu počutju oziroma vitalnosti, ste še posebno ponosni? Nam zaupate kakšen svoj recept?

Predvsem sem ponosna na vso domačo hrano, še posebno če so sestavine lokalne. Na hrano ne gledam kot na zdravo in nezdravo, ampak izhajam iz tega, kar mi v nekem trenutku paše pojesti. Pripraviti. Skuhati. Rada spečem kruh, domačo pico, ki jo punci obožujeta bolj kot katero koli restavracijsko. Takole poleti pa zelo rada pripravljam različne solate, v katere zmečem vse od zelene solate, popečene zelenjave, avokada, stročnice, oreščkov do sveže tune in podobno. Vse pa zabelim z lahkim jogurtovim prelivom.


Kakšna oblačila imate najraje na sebi, glede na kroj, material in barvo, ko si želite biti med gibanjem kar najbolj sproščeni? Imate alternativo klasični bombažni trenirki?

Kadar govorimo o telesni dejavnosti in športnih oblačilih, najraje izberem pajkice in top ali ohlapno majico, da mi je res čim bolj udobno. Za sprehode pa seveda klasično trenirko ali spet pajkice in bolj ohlapen zgornji del, čeprav moram priznati, da se udobno počutim tudi v dolgem krilu ali oblekici. Ne sicer za planinarjenje. (Smeh.) Znam se obleči dogodku ali aktivnosti primerno, recimo (nasmeh), ampak na sprehodu s puncama ali pa popoldan na igrišču se počutim veliko udobneje v oblekici kot pa v oprijetih kavbojkah. Res je, da se včasih rada uredim tudi za na igrišče, saj izkoristim vsako priložnost, da popeljem svoja oblačila malo na zrak. (Smeh.)

Ne le telesna dejavnost in zdrava prehrana, tudi prave misli in branje kakovostnega čtiva nam pomagajo ohranjati vitalnost. Katera knjiga vam je najbolj nahranila dušo in katera modrost, ljudski rek ali izjava znane osebnosti vam je blizu v skrbi za ohranjanje temeljne življenjske energije?

Zelo sem uživala in še vedno uživam v Čuječnosti za manj stresa v življenju, posvečanju sedanjosti, temu, kar se dogaja tukaj in zdaj. K tej knjigi se velikokrat vračam. Trenutno pa predelujem Kako vzljubimo sebe avtorja Bruna Šimleše. Moj življenjski citat je Vsak dan v vsakem pogledu bolj in bolj napredujem iz filma Se spominjaš Dolly Bell?