Pa ne le to, podelili so ji tudi štipendijo v višine celotne šolnine programa. Oktobra je na akademiji uspešno magistrirala, zdaj pa se podaja novim izzivom naproti. Nadarjena pevka in plesalka, ki se je mnogi še vedno spominjajo iz televizijskega šova Slovenija ima talent leta 2018, ima namreč še veliko ambicij. 

Najbrž je bil študij, pa tudi njegov uradni zaključek na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, zaradi omejitev, povezanih z epidemijo covida, hkrati poseben in drugačen. Kako ste se na akademiji znašli, koliko prilagajanja je bilo treba? In kako naporen je bil študij?

Imeli smo srečo, da smo začeli študirati v letu, ko epidemije še ni bilo oziroma nas še ni zaustavljala. To je bilo zagotovo moje najbolj naporno leto, predvsem zato, ker smo imeli pouk oziroma vaje za projekte tudi ob nedeljah. Bilo pa je še vedno izjemno: delali smo z vrhunskimi ljudmi z West Enda in Broadwaya, se od njih učili in prejeli ogromno možnosti, da nastopamo in pokažemo svoje talente. Zato bi to leto takoj ponovila, če bi ga lahko. Vse skupaj nas je nato presenetila epidemija, preostanek letnika smo morali prestaviti na zoom, kar je bila sprva res čudno. Petje prek zooma, ples prek zooma, igra … Vsi smo bili izgubljeni. Vsaka situacija pa ima tudi pozitivne strani in je vedno za nekaj dobra. Brez te izkušnje ne bi vedela, kako zelo imam oder rada, da brez njega ne morem. Naučila sem se zaupati vase v vsakršnih okoliščinah, zlasti pa to, da lahko v vsakih, ne glede na vse, dosežeš tisto, kar si želiš. Mogoče bo šlo po polžje, je pa do cilja vedno mogoče priti. 

Na akademiji nas je obiskal tudi Elton John. Rekel je, naj se ne drogiramo, predvsem pa naj v življenju vadimo več, kot je sam. To je bil dan, ki ga ne bom nikoli pozabila. 

Po čem si boste podiplomsko izobraževanje v Londonu najbolj zapomnili, česa vas je najbolj naučilo?

Londonsko izobraževanje in akademijo sem si najbolj zapomnila po stalnem hitenju, pripravljanju skladb, učenju angleške izgovarjave in poezije pozno v noč ter zgodnjem jutranjem (nečloveškem) vstajanju, da sem do devetih, ko se je začel pouk, lahko na akademiji vsaj že dve uri vadila nove skladbe, step korake, jazz koreografije in monologe. To leto mi je dalo veliko izjemnega znanja, izkušenj, predvsem pa zavedanja, da človek zmore nepopisno veliko, če si nekaj želi in to hoče. 

Menda ste imeli priložnost spoznati tudi slavnega Eltona Johna, ki je bil prav tako študent te akademije. Ste od njega dobili kakšen moder nasvet?

Res je, na akademiji nas je obiskal tudi Elton John, in sicer v svoji imenitni opravi, belih hlačah in suknjiču, ogromnih sončnih očalih, z zlatimi prstani na rokah in v rdečih supergah. Zelo ikonsko. Predstavil nam je svojo takrat izdano knjigo, potem pa podelil tudi nekaj nasvetov. Rekel je, naj se ne drogiramo, predvsem pa naj v življenju vadimo več, kot je sam. To je bil dan, ki ga ne bom nikoli pozabila. Toliko navdušenja in norenja na akademiji nikoli več nisem videla. 

Nikoli si nisem mislila, da se bom v svojem 26. letu odpravila na Arabski polotok in tam izvedla kar veliko nastopov. Komaj čakam, da bom lahko o tem razkrila kaj več. 

Po magistrski diplomi ste se vrnili v Slovenijo. Kako boste zastavili karierno pot? Je priložnosti za nastope v muzikalih in glasbenih vodah pri nas dovolj?

Čeprav nas epidemija trenutno še precej ovira, se tudi v zdajšnjih časih najde kar nekaj priložnosti za nastopanje, za kar sem izjemno hvaležna. Verjamem, da jih bo v prihodnje še več, tako v muzikalih kot drugih glasbenih vodah. 


Ali vas bomo v prihodnje videli v katerem od slovenskih muzikalov, saj postajajo čedalje bolj priljubljeni?

To je moja velika želja, bo pa predvsem čas pokazal potek dogodkov, kako dolgo nam bo nagajala epidemija in ne nazadnje, kam bo tudi mene zanesla pot. Nikoli si nisem mislila, da se bom v svojem 26. letu odpravila na Arabski polotok in tam izvedla kar veliko nastopov. Komaj čakam, da bom lahko o tem razkrila kaj več.

Kdaj se odpravljate tja?

Februarja. To bo le nekajtedenski projekt in take vrste dela bi si želela tudi v prihodnje. Rada odhajam, si pa želim po nekaj tednih, mesecih dela in nabiranja izkušenj nazaj v Slovenijo, kjer je moj dom. 

Foto: Sandi Fiser

Zagotovo spremljate tudi letošnjo sezono oddaje Slovenija ima talent. Imate svojega favorita? Kateri pevski nastopi so vas najbolj navdušili?

Če mi le čas, ki ga na žalost ni prav veliko, dopusti, pogledam kak košček oddaje. Kot vedno imamo v Sloveniji ogromno talentov tako za petje, ples kot seveda nastopanje. Lahko smo izjemno ponosni. V letošnji sezoni sem navijala za svojo učenko Nino Kosovel, ki jo poučujem v glasbeni šoli Barbare Šinigoj. 

Od nekdaj sem si želela sodelovati v televizijskem šovu Zvezde plešejo. To so moje slovenske sanje. Nastopila pa bi rada tudi na naših glasbenih festivalih, kot so Melodije morja in sonca, Slovenska popevka in seveda na Emi. 

Kje se vidite čez pet, deset let? In katero poklicno željo bi radi uresničili?

Želje … Ni jih malo. Od nekdaj sem si želela sodelovati v televizijskem šovu Zvezde plešejo. To so moje slovenske sanje. Nastopila pa bi rada tudi na naših glasbenih festivalih, kot so Melodije morja in sonca, Slovenska popevka in seveda na Emi. V prihodnjem letu načrtujem izdajo dveh novih singlov in večer muzikala, vmes pa bo čas za poučevanje petja, dihalne delavnice in kdo ve, mogoče še za kaj novega. Nekega dne si namreč želim združiti svoje tri velike strasti, glasbo, šport in organizacijo. 

Katere pa so vaše največje osebne želje v letu 2022?

Mogoče ta, da bi dan imel vsaj 27 ur namesto 24, hehe. Velikokrat namreč zmanjka časa za vse, četudi nenehno hitim. Sicer pa je moja največja želja, da bi se večkrat videla s svojimi prijatelji, tako slovenskimi kot tujimi, predvsem pa, da se epidemiološke razmere umirijo in si vsi na svetu malce oddahnemo.