Alexandro Shan Legge-Bourke so začeli klicati Tiggy, ker je bila navdušena nad ježevko Tiggy-Winkle v povestih gospe Zimzelen-Bodičnik. S princeso Diano sta se spoznali med šolanjem v internatu v Švici. Po koncu šole je Tiggy obiskovala izobraževalni program za vzgojitelji po metodi Montessori. Po nekaj letih dela kot vzgojiteljica je odprla svoj vrtec v Battersea z imenom Mrs. Tiggywinkle's.

Takoj po ločitvi je Tiggy na pomoč poklical princ Charles in jo prosil, da skrbi za njegova sinova. Princesa Diana nad Tiggy ni bila preveč navdušena, saj je občasno imela občutek, da sta princ Harry in Williama bolj navezana na varuško kot nanjo. Odnosi pa so se zaostrili, ko je Tiggy izjavila: »Dajem jima tisto, kar potrebujeta: svež zrak, puško in konja. Ona jima daje teniški lopar in skledo pokovke v kinu.« Na tekme pola je s seboj vzela ponije, ki sta jih imela v lasti princa, z njima je več ur prebila na ribarjenju, plezanju, vožnji s karti in lovu na zajce. Diana je bila močno ljubosumna nanjo, zavrelo pa je, ko je Tiggy dečka označila kot »svoja dojenčka«.

Poroka princa Harryja in Meghan Markle. (Foto: Shutterstock)

Princa je pogosto spremljala tudi na počitnicah. Kot strastna kadilka pa naj bi bila spodobna prižgati cigareto tudi med smučanjem. Diana je bila prepričana, da ima Tiggy preveč vpliva na njena sinova in Charlesa. Domnevno naj bi bila prepričana, da jo Charles hoče ubiti, da bi se lahko poročil z varuško. Jezilo jo je tudi njeno kajenje. Tudi Charles ni bil navdušen nad njeno škodljivo navado in jo je celo dal pregnati na streho palače St. James, ker ni prenesel vonja po cigaretnem dimu. Leta 1996 je princ William prosil svoja starša, naj se ne udeležita zabave, ki jo je organizirala njegova šola Eton. Na njuno veliko presenečenje pa je povabil Tiggy.

Pogreb princese Diane. (Foto: Shutterstock)

Po smrti Diane leta 1997 je Tiggy pomagala Harryju in Williamu prebroditi žalost, v kateri sta se znašla. Izmišljala si je nenavadne in zabavne dogodivščine. S pricem Charlesom sta si leta 1998 skočila v lase, ker je princa pustila, da se po jeklenici brez čelad spustita po 50-metrskem jezu. Sprožena je bila notranja preiskava dogodka, a Harryjeva in Williamova ljubezen je rešila njeno službo. Prijatelji Tiggy opisujejo kot nadomestno mamo in starejšo sestro, ki življenje vidi kot zabavo brez ovir.

»Dajem jima tisto, kar potrebujeta: svež zrak, puško in konja. Ona jima daje teniški lopar in skledo pokovke v kinu.«

Leta 1999 se je Tiggy poročila s Charlesom Pettiferjem, ki je imel dva otroka iz prvega zakona. Opisala ga je kot »čarobnega«. Na poroko ni povabila Camille Parker-Bowles, saj jo je ta nekoč označila za »najeto pomoč«, princ Charles pa se je opravičil, češ da ima druge zadržke. Tiggy ima s Charlesom danes še dva otroka, svojo hišo pa sta preuredila v sobe z zajtrkom. Za nočitev gostje odštejejo 111 evrov, v zameno pa dobijo »veselo gostiteljico in odlične domače torte«. »S Charliejem imava štiri otroke, tri pse in cel živalski vrt. Če se odločite spati v Ty'r Chanterju boste postali del naše družine. Naš dom bo vaš dom, vse dokler boste pri nas. Nimam pravil in prepovedi,« v opisu gostom ponuja Tiggy.

Krst Archieja Harrisona (Foto: Reuters)

Tiggy se je udeležila vseh pomembnih dogodkov v življenjih princa Harryja in princa Williama. Princ Harry ji je takoj po zaroki predstavil Meghan. Nazadnje so jo videli na krstu Archieja Harrisona – nekateri pa ugibajo, ali morda nista Harry in Meghan prav njo izbrala za dečkovo botro.