Ajdova kaša

Telečja obara z ajdovo kašo in šampinjoni

Ob prvem mrazu prija nekaj toplega, poskusite lahko telečjo obaro malo drugače.

Sestavine Za 4–6 oseb, čas priprave: 60 minut

  • 500 gramov telečjega plečeta
  • 1 manjša bio čebula
  • 2 bio korenčka
  • 80–100 gramov ajdove kaše
  • 10 šampinjonov
  • 2 pesti bio zamrznjenega graha
  • vejica bio svežega peteršilja, majarona in drobnjaka
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 1 žlica pirine polnozrnate moke
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • bio pirin kruh

Priprava

  1. 1Čebulo, korenje, meso in šampinjone narežemo na koščke.
  2. 2Na nekaj žlicah olja popražimo čebulo.
  3. 3Ko se razpusti, dodamo meso, korenje in šampinjone.
  4. 4Vsebino pokuhavamo, da tekočina izhlapi.
  5. 5Med pokuhavanjem posodo zapiramo s pokrovom.
  6. 6Ko tekočina izhlapi, pražimo še minuto, nato pa vse skupaj zalijemo z 1–2 litroma tekočine.
  7. 7Dodamo začimbe, sol in poper ter kuhamo 30 minut.
  8. 8Potem dodamo ajdovo kašo.
  9. 9Kuhamo še 15 minut, dodamo grah in kuhamo še nekaj minut.
  10. 10Medtem v manjši skodelici z enim decilitrom vode zmešamo moko in koncentrat.
  11. 11Vsebino vmešamo v obaro in jo pustimo, da zavre in se kuha še minuto.
  12. 12Obaro postrežemo s kruhom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE