Morda sodite med tiste, ki na hlačne nogavice prisegate vse leto, ali pa tiste, ki se zanje odločijo le v hladnejših dneh. Kakor koli – vsaka ženska ima v predalu vsaj nekaj »najlonk«, verjetno pa se nas je večina že soočila s tem, da ravno takšnih, kakršne bi potrebovali, takrat nimamo. Svetovalke iz Lisce so zato pripravile seznam nogavic, ki bi jih morala imeti doma vsaka ženska.

Kakšne so torej »najlonke«, ki jih moramo vedno imeti v predalu


Tanjše hlačne nogavice v kožni barvi boste verjetno potrebovali najpogosteje. Poskrbite, da imate v predalu z nogavicami vedno vsaj ene, ki jih boste lahko oblekli pod krilo ali obleko, tudi če se boste za tovrstni stajling odločili v zadnjem trenutku. Seveda pa vas bodo prijetno grele tudi pod hlačami.

Namig: Razmislite o odtenku kožne barve – ta naj bo podoben vašemu tonu kože. Izbirate pa lahko tudi med različnimi debelinami nogavic – poleti se lahko na primer odločite za »nevidne«, ki bodo diskretno, a enakomerno obarvale vaše noge, pri tem pa bodo skoraj neopazne. 

Morda imate raje kot v kožni barvi črne nogavice, včasih pa so takšne tudi primernejše. Če se zanje odločate predvsem pozimi, potem predlagamo, da izberete tiste z večjim DEN-om – torej debelejše in tako tudi toplejše.

Namig: Če vas moti, ker se rob hlačnih nogavic v pasu vidi izpod krila ali hlač, izberite takšne, ki se zaključujejo s čipkastim pasom. Ta bo videti zanimivo in modno, tudi če bo razkrit, vam pa ne bo treba nenehno skrbeti, ali majica prekriva pas.


Nogavice z oblikovalnim učinkom so sploh v zadnjih letih prava uspešnica – in včasih rešilna bilka, ko po daljšem času spet oblečemo tisto malo črno oblekico. Tovrstne nogavice bodo poskrbele za nežno oblikovanje postave (rahlo bodo stisnile trebuh in boke, privzdignile zadnjico …), seveda pa z njimi dobite tudi vse druge prednosti, zaradi katerih oblečemo nogavice.

Nogavice za oblikovanje postave stisnejo in privzdignejo - tudi samozavest / Foto: Lisca


  •  Dokolenke:

Tudi če ne nosite kril, bodo pogledi lahko zazrti v vaše noge. Poleg elegantnih hlač boste morda obuli čevlje z visoko peto ali elegantne balerinke – in če jih ne želite nositi bosi, boste potrebovali tanke, elegantne nogavice. Poskrbite torej, da imate vedno pri roki tudi svilnate dokolenke.

Namig: Poleti se lahko namesto za dokolenke odločite tudi za stopalke, ki bodo neopazne, kljub temu pa bodo zaščitile vaše noge v čevljih.

  • Za posebne priložnosti:

Ker nikoli ne veste, kdaj si jih boste zaželeli. Morda so to elegantne nogavice s pikami, ki jih boste skombinirali s svojim najljubšim krilom; morda so to samostoječe nogavice, ki vas ne motijo v pasu, boste pa v njih še bolj samozavestni; ali pa mrežaste za bolj drzne trenutke. Kakršne koli že izberete – poskrbite, da se v njih odlično počutite.


Če ste ugotovili, da morate nekoliko napolniti predal z nogavicami, naj vam namignemo, da jih lahko med 25. 1. in 6. 2. 2022 v prodajalnah Lisca kupite 20 % ugodneje.
Za več informacij obiščite stran www.lisca.si


Samostoječe nogavice so ne le zapeljiva, pač pa tudi praktična izbira / Foto: Lisca


Naročnik oglasne vsebine je Lisca