Kako se je začela vaša zgodba s pletenjem? 

Začelo se je pred mnogimi leti, stara sem bila sedem let. Izhajam iz družine tekstilcev, v kateri se je šivalo, pletlo, vezlo in klekljalo. Stari mami in moja mami so bile zelo ročno spretne. Vsak prosti trenutek so izkoristile za ročno ustvarjanje. Imela sem krasen zgled in hkrati željo po ustvarjanju. Dobro se spomnim, da sem v prvem razredu obiskovala krožek pletenja, neizmerno sem uživala. Bila sem zelo spretna, natančna in vztrajna, zato sem že v prvem razredu spletla svoj prvi pulover. Še danes ga imam. V tistem času mi je pletla mami in ker je imela bolj malo časa, je trajalo več mesecev, da mi je spletla pulover. Bila sem nestrpna, ker toliko časa traja, zato sem nekega večera sama vzela pletilke v roke in začela plesti. Razlike med mojim in maminim pletenje ni bilo. Od takrat brez premora pletem. Ker so bili doma vsi tekstilci, je bilo samoumevno, da se bom šolala na srednji tekstilni šoli in nadaljevala s študijem na tekstilni fakulteti.

Mehkobe ne dosežemo samo z uporabo določenega materiala, temveč tudi z izbiro pravih pletilk. Najrajši pletem tako, da uporabljam eno barvo. Zelo redko se zgodi, da dam iz rok pisan izdelek.   

Je pletenje zdaj vaša služba ali vaš hobi?

To je moj hobi, moja joga, sicer sem vodja projektov v trženju. Pletenje me neizmerno sprošča. Ne morem se naveličati, utruditi. Če bi mi čas dopuščal, bi neprestano pletla. Ko doma pletem, gledam svoj najljubši program Viasat History. Včasih kako oddajo pogledam tudi večkrat, ker prvič zaradi štetja zank kaj spregledam. Če je le mogoče, pletem povsod, na letalu, v avtu, ko čakam hčerko pred glasbeno šolo. Če se s čim zelo mudi, pletem še, ko gremo na obisk.Se spomnite trenutka, ko ste pomislili, da ta zgodba lahko postane nekaj več?

To me je prešinilo pred dvema letoma na dopustu. Odprla sem svojo facebook stran in začela objavljati fotografije izdelkov. Čez nekaj mesecev se je pojavila možnost za prodajo izdelkov v prvi trgovini, in sicer v Mariboru, čez dve leti pa v še eni trgovini.

V teh mrzlih dneh so najbolj aktualne kape, šali in rokavice, so letos v ospredju kaki posebni trendi?

Letos je res veliko povpraševanje po izdelkih z bleščicami in krznom.

Res je, vsako leto vidimo več kap s krznenim cofom, takšne izdelujete tudi vi, cof je iz pravega krzna. Se kdo obregne ob to?

Letos je resnično veliko povpraševanje po kapah z krznenimi cofi in to v raznih barvah. Občasno se najde tudi kaka stranka, ki ne želi krznenega cofa in si raje izbere cof iz volne ali iz umetnega krzna. Možnosti je veliko, ustrežemo vsakomur.

Občasno mi kdo reče, da naj še koga poprosim za pomoč, a tega nočem, ker želim, da izdelke od začetka do konca naredim sama. Dve osebi tudi ne pleteta enako in lahko bi prišlo do razlik.   

Ljudje kape, šale in rokavice pogosto podarijo tudi v času prazničnih dni. Imate kak nasvet, kako izbrati takšno darilo? Predvsem pri kapah je gotovo treba pogledati velikost?

Res je, povpraševanje se zelo poveča v prazničnih dneh. Poskrbela sem, da gredo moji izdelki v roke v darilni embalaži, ki je primerna za tisti praznik. Za novo leto imamo novoletne embalaže, za rojstvo ali rojstni dan so tudi posebne, a drugačne. Če kdo kupi neprimerno velikost, pa jim izdelek vedno zamenjam.

Zdaj so moderni tudi izdelki, spleteni iz zelo debele volne, največ je takšnih odej. Izdelujete tudi kaj takšnega?

Žal ne, ker ne utegnem. Trenutno še naročila za kape in rokavice komaj izpolnim. Občasno mi kdo reče, da naj še koga poprosim za pomoč, a tega nočem, ker želim, da izdelke od začetka do konca naredim sama. Dve osebi tudi ne pleteta enako in lahko bi prišlo do razlik.

Pletete tudi za otroke, stare do treh let, kaj je pri tem najbolj pomembno? Udobje?

Lolipop - spleteno s srcem sem pričela z izdelki za dojenčke in malčke. Vedno uporabljam kakovostne materiale, pozorna sem, da so iz Evropske unije. Izogibam se sintetičnim materialom. Za dojenčke je pomembno, da so izdelki iz čim bolj naravnih materialov in mehki. Mehkobe pa ne dosežemo samo z uporabo določenega materiala, temveč tudi z izbiro pravih pletilk. Najrajši pletem tako, da uporabljam eno barvo. Zelo redko se zgodi, da dam iz rok pisan izdelek.Vaše izdelke lahko najdemo v trgovini Zoofa, naročiti jih je mogoče tudi prek spleta. Ali izdelke pošiljate le v Slovenijo ali tudi v tujino?

Od novembra je rokavice, šale in kape mogoče kupiti v trgovini Zoofa. Prav tako sem v letošnjem letu odprla trgovino na Etsy, tam se izdelki večinoma prodajajo v tujino. Najbolj zanimiva je bila prva prodaja prek Etsyja, lastnica ovčje farme na Škotskem je za svoje zaposlene naročila kape z ovčkami.

Kakšne načrte imate za prihodnost?

Trenutno je tako, da gredo izdelki »iz rok v usta«, zalog nimam, imam samo naročila na zalogo. Povpraševanje je izjemno, preseneča me tudi zahtevnost naročnikov. Vse več je takšnih, ki si želijo doma narejenih izdelkov in ne industrijske proizvodnje. Za to so pripravljeni tudi več plačati. Imam pa željo, da bi svoje izdelke za dojenčke prodajala v kakem lepem butiku za dojenčke, kjer ni serijske proizvodnje in kjer se kupcu resnično posvetijo. Majhna trgovinica z lepim pohištvom in še lepšimi izdelki.