Samostojno ste zarezali v pito, pardon, blagovno znamko Patricia Pie, ki ste jo začeli in vrsto let soustvarjali s prijateljico. Je smer še vedno ista?

Timsko delo seveda zahteva veliko več sklepanja kompromisov in prilagajanja. Patricia Pie se je vse od začetka razvijala in utrjevala svojo oblikovalsko identiteto v dvojini. Zdaj ko sem na tej poti sama, imam možnost, da brezkompromisno izražam sebe in postavljam ter uresničujem visoke ambicije. Patricia Pie tako nastopa z novo zgodbo, ki se razširja v sami ponudbi in kakovosti. Ostajam zvesta konceptu tipu ženske Patricia Pie, ki feminilnost prepleta s funkcionalnostjo, je samozavestna in sama izbira pravila igre v svojem življenju.

Svoboda mi omogoča, da lahko delam, kar si želim, in s tem posledično ne vidim meja ustvarjanja in izražanja. 

Spomladi ste z lahkotnimi oblekami, polnimi igrivih potiskov, kot metulji zaplesali na odru ljubljanskega tedna mode. Kako pa se boste zavrteli v letošnji modni jeseni?

Kot rečeno, ostajam zvesta svojemu slogu, ki ga dopolnjujem glede na potrebe. Pri tem upoštevam tako povpraševanje kot identitete blagovne znamke PP. Romantičen slog bo še bolj oplemeniten z igro prosojnih in strukturiranih materialov, kolekciji pa bodo piko na i seveda dodali tudi značilni potiski Patricia Pie, ki pa naj še ostanejo skrivnost.Kaj vas trenutno najbolj navdihuje?

Svoboda. Svoboda mi omogoča, da lahko delam, kar si želim, in s tem posledično ne vidim meja ustvarjanja in izražanja. Navdih najdem med vsakodnevnimi opravili, obredi, sprehodi po ulicah, pobegi v naravo ali druženjem s prijatelji. Patricia Pie je znamka, ki lahkotnost izražanja vnaša v balansiranje med funkcionalnostjo in močno oblikovalsko noto, zato je pomembno, da se vse uresničene ideje rodijo ravno med življenjskim vsakdanom.

Jesensko linijo bodo zapečatile kombinacije črne in pudrno roza ter obilo potiskov, kot smo jih bili vajeni doslej. 

In katere barve vas res prevzamejo?

Ultimativni barvi sta zagotovo pudrno roza in magenta. Jesensko linijo bodo zapečatile kombinacije črne in pudrno roza ter obilo potiskov, kot smo jih bili vajeni doslej.

Kakšni kroji so letos najbolj modni? Kateri je kos sezone?

Vsekakor dolgo prosojno črno krilo iz tila, posuto z mnogo biseri. Na videz kompleksen kos, ki se lahko nosi samostojno ali pa v kombinaciji z ozkimi krili, hlačami, džinsom. Njegova zasnova dopušča stiliranje za dnevne in večerne priložnosti. V jesenski kolekciji bo veliko kril in prosojnih bluzic. Kombinacija teh dveh kosov bo dobila videz romantične obleke, ki se bo ujela z meni osebno ljubo bomber jakno.Katera glasba spremlja takt vašega šivalnega stroja?

Sem velika oboževalka hiphopa in rnb. Te vibracije in vzdušje želim prenesti tudi v delovno okolje, saj sem tako lahko kar najbolj pristna in učinkovita. Poteka pretok pozitivne energije. Včasih pa začutim, da potrebujem mir in glasnost misli. Potem delam v tišini in poskrbim, da se odmaknem od vseh motečih dejavnikov.

Poročne obleke so od nekdaj moja ljubezen. 

Ustvarjate tudi poročne obleke – po naročilu in željah ali lastne stvaritve? Kakšna mora pravzaprav biti nevestina obleka?

Poročne obleke so od nekdaj moja ljubezen. Vsaka nevesta pride z idejo in željami in skupaj jih uresničiva v slogu Patricia Pie. Nevestino obleko prilagodim glede na okolje obreda, izraža tudi nevestin značaj in energijo. Tako se lahko počuti kot kraljica na svoj dan (smeh).

Ste romantična duša?

Menim, da oblačila zrcalijo značaj, persono osebe, ki jih ustvarja. Torej, ja, sem romantična duša. Pri oblikovanju vedno izhajam iz sebe. Pri tem upoštevam, kako bi se počutila v določenem kosu za določeno priložnost.Je težko na samostojni poti oziroma ali se da preživeti?

Začetek je bil težak. Iskanje pravega ravnotežja med nosljivostjo in prepoznavnostjo, iskanje svoje oblikovalske identitete, pridobivanje zaupanja strank ... Zdaj, ko je preteklo nekaj časa in veliko trdega dela, se vse obrestuje. Zelo sem hvaležna, da mi je prepoznavnost blagovne znamke prinesla ogromno dela in zveste stranke, saj tako vem, da sem na pravi poti, in si ne predstavljam, da bi delala kar koli drugega. Uživam v ustvarjanju in osrečevanju ljudi s svojimi stvaritvami.

Zaupajte še, prosim, kje lahko kupimo vaše kose modne pite.

Celotno kolekcijo, ki jo dopolnjujem, si lahko ogledate in kupite v ZOOFI v Ljubljani. V času, ko sem ustvarjalna in zatopljena v oblikovanje novih oblačil, pa me najdete v prodajnem studiu, Studioo Galerija. Začetek prihodnjega leta pa bo prinesel tudi spremembe v trženju, obeta se prodajna spletna stran.