Jesensko edicijo ljubljanskega tedna mode je odprla revija znamke Loré, prvi večer pa so se po modni pisti, ki se tokrat vije kar skozi tri dvorane, sprehodili tudi modeli v kolekcijah Barbare Vrbančič, Ane Jelinič, znamke Things I Miss, Natasahrupic, pletenin Draž in Becha. Večer se je zaključil s posebno inštalacijo tandema Mêhlê, ki je po uspehu v Londonu svojo kolekcijo ponovno predstavil tudi v Ljubljani. Posebnost letošnje edicije je tudi sodelovanje srbske znamke Koka Handmade Knitwear, ki jo je podprla konceptualna trgovina Pentlja.

Uredništvo revije Ona je v prvem modem večeru najbolj očarala kolekcija pletenin Draž, o kateri lahko več preberete v prihodnji prilogi Ona, ki izide 29. oktobra. 

Rekordno število dni, modelov in dolžina modne brvi

»Letos je naša modna agencija Immortal Model Management za ljubljanski teden mode pripravila rekordno število svojih modelov. Prav tako je rekordno dolga tudi modna pista, česar se zelo veselimo, saj lahko modeli tako zares uživajo v hoji. Kolekcije si tako lahko še posebej podrobno ogledajo tudi obiskovalci, saj hoja posameznega modela traja skoraj dve minuti,«  je povedal Tomaž Mihelič, ki vsako leto poskrbi, da so modeli njegove agencije na Ljubljanski teden mode vrhunsko pripravljeni. Je bilo med njimi mogoče opaziti kakšne nove obraze? »Med modeli bomo lahko letos videli kar nekaj novih obrazov, nekatere smo tokrat pripeljali tudi iz tujine. Nekateri naši modeli, ki so do sedaj redno hodili po ljubljanskih modnih brveh, pa se počasi poslavljajo, saj jim je uspelo v Parizu, Londonu in drugih modnih prestolnicah. Ljubljanski teden mode je namreč odlična odskočna deska tako za oblikovalce kot za modele, saj tu pridobijo dragocene izkušnje in znanje, ki jih potrebujejo za preboj na tuji trg. Zelo smo ponosni, da smo skupaj z LJFW marsikomu omogočili cvetočo kariero v tujini. Čeprav tu delamo z manjšo ekipo in budgeti kot jih imata na primer Milanski ali Pariški teden mode, se lahko LJFW po profesionalnosti, načinu dela in nivoju organizacije brez težav postavi ob bok tujim modnim tednom,« je še povedal Mihelič. 

Najbolj zanimive kreacije prvega dne smo zbrali v spodnji galeriji, kateri oblikovalci pa se bodo predstavili danes in še v prihodnjih dneh pa odkrijte tukaj