Se vam je že zgodilo, da ste se skoraj povsem zaljubili v par sandalov, a vas je zmotila le drobna malenkost? Podplat je bil denimo bel, ali pa kombinacija usnja in spodnjega dela obutve ni povsem ustrezala vašemu barvnemu navdihu. Kako čudovito bi tedaj bilo, da bi znamki lahko preprosto dejali, izdelajte mi točno takšne čevlje, a v drugačnem odtenku. 


Legendarni fotograf Stane Jerko in Tatjana Šinkovec, direktorica marketinga Kopitarne Sevnica.


Ideja se je utrnila modni oblikovalki Maji Štamol in oblikovalkam Kopitarne Sevnica, ki že vrsto let uspešno modno sodelujejo. Skupaj so ustvarili že kopico udarnih usnjenih natikačev, škornjev in copatov, ki so jih z največjim veseljem pograbile tudi znane Slovenke. Sedaj bodo vsem ljubiteljem sproščene poletne obutve ponudili prav poseben način izbire. Zaživela bo namreč aplikacija, s katero bo lahko vsak kupec sandale oblikoval po svojih željah. Izbrali boste lahko vrsto in barvo gumijastega podplata, nato tip usnjene notranjosti in na koncu še barvo usnjenega paska, izdelki pa bodo na voljo tako za ženske kot moške. Ker živimo v dobi znakovnih govoric in našo dnevno komunikacijo preplavljajo emojiji, pa je svoje mesto na obutvi dobil tudi smejoči rumeni obrazek. Štamolova namreč vsem svojim strankam želi na srce položiti sporočilo, da se čim več smejmo. Na sandalih je smeško ujet v drobno kovico, našel pa je tudi pot v Majino kolekcijo majic s kratkimi rokavi, ki je nadaljevanje nadvse uspešne linije Fride Khalo. Umetničin obraz je oblikovalka sedaj zamenjala s smeškom, rožno-zelenjavni venec pa ostaja. 


S skupnimi močmi v pisano poletje: Tatjana Šinkovec, direktorica marketinga Kopitarne Sevnica, legendarni fotograf Stane Jerko, oblikovalka Maja Štamol, pevka Alenka Godec in Urška Šefman Sojer, direktorica kavarn Zvezda.


Čaka nas torej pisano modno poletje, personalizirani sandali pa bodo na voljo že spomladi, ko bo sneg, ki nas vsako leto preseneča kasneje in kasneje, gotovo skopnel. Do takrat pa le pobrskajte po omari in razmislite o barvnih kombinacijah, ki jih boste pisali letošnje poletje. Najti odtenek natikačev, ki vam ustreza, sedaj namreč ne bo več problem. 


Svoj personalizirani par si je s pomočjo oblikovalk Kopitarne Sevnica izbrala tudi pevka Hannah Mancini.