Predstavitvena informacija

Kolekcija, ki je našla navdih v Claudu Monetu

S sanjsko kolekcijo »The Bridge« FREYWILLE sledi številnim uspešnim dizajnom, posvečenim Claudu Monetu.
Fotografija: FOTO: FREYWILLE
Odpri galerijo
FOTO: FREYWILLE

S to kolekcijo je duh pomladi in poletja čudovito ujet v cvetočem dizajnu, polnem prepoznavnih detajlov.

Navdih

Leta 1893 je Monet kupil kos zemlje z ribnikom blizu svojega doma v Givernyju v Franciji. Tam je že stal pisan cvetlični vrt, a sčasoma je Monet želel ustvariti vodni vrt po japonskem navdihu, ki bi »ugajal očem in imel elemente za slikanje«. Samo leta 1899 je naslikal 18 slik z mostom. Na splošno je vodni vrt odražal Monetovo občudovanje japonskega spoštovanja narave in izjavil je: »Moje najlepše delo je moj vrt.«

Most deluje kot povezovalec med obema stranema in pusti svojega obiskovalca lebdeti nad čudovitim, z lokvanji napolnjenim ribnikom. Ideja je navdihnila oblikovalce FREYWILLE za ta barvni dizajn.

FOTO: FREYWILLE
FOTO: FREYWILLE

O dizajnu

Impresionistični slikarski slog Clauda Moneta je bil interpretiran z različnimi značilnimi potegi čopiča in ujet na emajlu. Dragocen bleščeč 24-karatni zlati prah je postavljen na slikano nebo in odseve ribnika. Med drugimi posebnimi barvnimi variacijami so bile uporabljene interferenčne barve, da bi poudarile vodne odseve s svojim lesketanjem. Trs in lokvanji mejijo na zlat ribnik. Cvetje in veliki cvetovi v svetlih in živahnih barvah dopolnjujejo celotno sliko. Lepo upodobljen most daje perspektivo in merilo zasnove. Ta kolekcija je na voljo v klasični in 18-karatni ediciji.


Naročnik oglasne vsebine je FREYWILLE Ljubljana

V prodaji

Ne spreglejte