Zakaj bi odpravljale znake staranja, ko pa lahko s pravilno nego svojo kožo okrepimo, da sama uspešneje kljubuje zobu časa? Naši najstarejši kozmetični hiši Kozmetiki Afrodita, ki praznuje že 50 let obstoja, je uspelo v mamljive formule linije Q10 Boost ujeti prav to, z malo sreče pa boste ena izmed desetih nagrajenk, ki jo bo lahko preizkusila.

Prosti radikali 

Vsaka ženska že dobro ve, kaj so prosti radikali. Te škodljive molekule so odgovorne za prezgodnje staranje kožnih celic, nastajajo pa predvsem zaradi izpostavljenosti UV-žarkom, onesnaženega ozračja in stresa. Trije vzroki, ki se jim slehernik dandanes torej težko popolnoma izogiba, zato je smiselno, da koži ponudimo pomoč v obliki pravilne nege.

Naša koža ima sicer lasten mehanizem, da se pred prostimi radikali ščiti z naravnimi, sebi lastnimi antioksidanti, a žal njihova koncentracija z leti vse bolj upada. Ne bi bilo torej odlično, ko bi ji izgubljene antioksidante povrnili? 

Koncentracija antioksidantov v koži z leti vse bolj upada. Foto: New Africa/Shutterstock

Najpomembnejša antioksidanta 

Kozmetika Afrodita je v svojih laboratorijih opravila številne študije in ugotovila, da ji najbolj koristita antioksidanta Q10 in vitamin E, ki sta naravno prisotna v skoraj vsaki celici človeškega organizma, sta pa tudi najpomembnejša lipofilna antioksidanta v njej. Z dodajanjem tako krepimo povsem naravne zaščitne funkcije kože, ki nam bo za pomoč zelo hvaležna.

Linija Q10 Boost, ki vsebuje kremo za suho in kremo za normalno do mešano kožo, je primerna za nego v najbolj aktivnem obdobju, za ženske od 35. leta, da staranju kljubujejo, še preden se v obraz zarežejo izrazitejše gubice. Tudi pri koži je preventiva namreč boljša kot kurativa. 

In kako do nagrade?

Najkasneje do torka, 3. novembra 2020, odgovorite na nagradno vprašanje na tej povezavi. Izmed vseh prispelih pravilnih odgovorov bomo izžrebali deset srečnic, ki prejmejo kremo Q10 Boost po svoji izbiri.