Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenjaMax Factor
»Barve jeseni se bodo preslikale tudi na naše obraze. Odele in zaščitile jih bomo s tekočimi podlagami, ki bodo prekrile nepravilnosti. Naj izpostavim, da vse več podlag vsebuje dobre zaščitne filtre, ki varujejo kožo pred zunanjimi vplivi. Denimo zaščita pred UVA- in UVB-žarki, zaščita pred modro svetlobo računalnikov, mobilnih telefonov (blue-light filter), zaščita pred PM-delci, ki so del onesnaženega zraka (anti-pollution filter). Letos je vse manj 'contouringa' in pretiranega osvetljevalnega 'strobinga'. Vrača se minimalistična polt z nežnim poudarkom rdečila na ličkih. Vse ljubiteljice črtal in barvnih črtal za veke, letos je to pravi trend za vas. V ospredju so močno poudarjene trepalnice in barvita črtala za veke ali klasično črtalo. Linja naj bo opazna kot detajl. Med šminkami se v ospredje vračajo rjavi toni, vse od barve jajčevca, vinsko rdeče vijoličaste do močnih rdečih odtenkov. Intenzivne šminke zahtevajo natančen nanos, zato naj bodo pazljivo občrtane. Njihov končni videz je lahko v mat ali sijočem videzu. Vedno pa poudarjam, da vse modne in lepotne smernice prilagodite sebi in svojemu počutju, le tako bodo na vas zaživele in se pokazale v pravi luči.«


Glamurozne vibracije 
Chanel hiti v letošnjo jesen in zimo z edinstveno kolekcijo ličil, ki je zamišljena monokromatsko, s hladnejšimi odtenki v črni, beli in srebrni. Glamuroznim vibracijam modne piste se pridružujejo izdelki v izbranih barvah in skupaj ustvarjajo popolne podobe aktualnega letnega časa.


Vijoličasti namig 
Krema Erborian CC Dull Correct vsebuje vijoličaste pigmente, ki izničijo rumenkaste tone ter preženejo pust videz – kot bi bila čarovnija! Sladki koren deluje kot antioksidant in razjasni polt. Mikrobiseri odsevajo svetlobo, poživijo polt in ji dajo tisti kalifornijski pridih, tudi ko smo skoraj že v primežu zime.


Sašo Mali, frizerski mojster 
»Kot vsako leto jesen prinaša malo drugačno paleto barv od poletne – toplejšo in mehkejšo. Odtenke narave velikokrat prenesemo v vsakdanje življenje, seveda to velja tudi za barve pričesk. Toni so temnejši in naravni, tehnika barvanja pa takšna, da se barva iz temnejših odtenkov preliva v svetlejše. Kar se pričesk tiče, prevladujejo vse vrste boba, paža ter veliko valov. Še vedno so modne kitke, spete ali rahlo razkuštrane frizure. Pri moških pa moda zabritih frizur ugaša, veselimo se spet lasatih glav! Tudi lasni modni dodatki ostajajo zelo priljubljeni, seveda pa je odvisno tudi od sloga oblačenja, kaj komu pristaja. Pomembno je, da najdemo svoj slog, v katerem se počutimo odlično, ter prilagodimo tudi pričesko. In ne pozabite, vedno modni so sveže umiti, zdravi in sijoči lasje, ne glede na pričesko, ki si jo izberemo ali jo narekujejo smernice.«


Več je več 
Modni nakit se je preselil tudi na lase. Sponke, obroči, pentljice, cvetlice s kamenčki ali čisto navadne lasnice popestrijo pričesko in poudarijo ženstvenost. Prvo pravilo je, da jih kar kopičimo. Več je več!