Ni nujno, da za gladko in privlačno kožo odštejemo pravo premoženje in redno obiskujemo drage salone. Pomembno je, da upoštevamo nekaj nasvetov izkušenih – torej tistih, ki kože nikoli ne zanemarijo, ji pa redno posvečajo nujno pozornost. Preberimo si, kako.

Nikoli se ne dotikajo obraza. Ne gre zgolj za stiskanje mozoljev, ki je v vsakem primeru škodljivo in nevarno, prav tako ne obračunavamo z ogrci. Že samo počivanje glave na dlani pomeni za našo kožo umazano podlago, iz katere bo črpala morebiti nevarne bakterije in druge nevarne vsiljivce. Izbruhi aken in zamašene pore so zaradi dotikanja obraza z umazanimi rokami tako rekoč neizogibni.

Vsak dan uporabljajo zaščitni faktor. Potrebujemo ga vedno in povsod, pika. Argumentov, zakaj je to koristno, je resnično veliko – od neprijetnega videza pordelega nosu do tveganja za razvoj malignega melanoma. Sonce povrhu izsušuje kožo, in to v vseh letnih časih, ne le poleti, zato je zaščitni faktor ključna sestavina pri varovanju kože pred poškodbami in znaki staranja.Vsak teden opravijo piling. Kožo je treba vsak teden odrešiti odmrlih celic, zato da zadiha in se naužije zdravih sestavin, ki jih ponujajo kakovostni izdelki.

Kožo brijejo po pravilih. Nikoli ne pozabijo na kremo ali gel, ki olajša drsenje britvice po koži in preprečuje neprijetne poškodbe ter draženje. Izdelki naj vsebujejo olivno olje in vitamin E. Odgovorne dame povrhu uporabljajo britvico z več rezili, zaradi česar je odstranjevanje dlačic varnejše in učinkovitejše.

Takoj po prhanju kožo obdarijo s hranilnim losjonom. In to ko je koža še vlažna, da losjon ujame kapljice vode, ki koži zagotovijo več vlage. Sredstvo naj vedno ustreza tipu kože.Kožo redno razvajajo z oljem. To namreč prepreči vlagi uhajanje in tako okrepi hidracijo. Olje uporabimo takoj po nanosu losjona, a ni potrebno vsak dan.

Živijo zdravo. Čeprav mnogi pri tem odmahujejo z roko, je zdrav življenjski slog nujen za mehko in sijočo kožo. Neustrezna prehrana in pomanjkanje spanca se bosta neprijazno podpisovala na kožo, ki nemočna trpi vse posledica naše malomarnosti. Kakor na vseh področjih je primeren življenjski slog temeljnega pomena, za telo in duha. In za kožo.