Vaša kariera je v polnem zamahu, v Zagrebu, kjer trenutno živite, si privoščite le po teden oddiha, preostali čas pa ste na poti, modna snemanja vas peljejo povsod po svetu. Kako ohranjate tako svež in negovan videz ob tako napornem urniku? 

Prva stvar je voda, druga hrana, tretja pa gibanje. Vedno skrbim za hidracijo, zdravo se prehranjujem, s psom pa grem vsako jutro na sprehod po gozdu za najmanj eno uro. Lepota se izraža tudi, ko najdemo notranji mir, zadovoljstvo ter srečo. Kot budistka mi je to dolgoletna praksa, način razmišljanja ter življenja. Nič mi ni težko, ljubim svojo službo.

V plastične operacije absolutno ne verjamem! Jaz hočem biti svoja do konca življenja in verjamem, da bom ravno zaradi tega dobila še več dela. 

Kaj pa kozmetika? Glede na to, da ste obraz kozmetične linije gotovo prisegate na kakšne lepotne izdelke. 

V svoji karieri sem uporabljala že vse mogoče. Smešno je, da sem v mlajših letih uporabljala kreme namenjene zreli koži, danes pa mi denimo najbolj ustreza krema za dojenčke. Pravzaprav pa ni tako pomembno kaj dajemo nase, ampak tisto kar vnašamo vase.V nagovoru ob predstavitvi Afroditine nove linije ste komentirali nasmejane obraze povabljenk. Ima nasmeh moč izbrisati gube in starost z obraza? 

Ko se smejimo, se nam dvignejo obrazne mišice, s tem pa tudi ves obraz zaživi. Zato se jaz ves čas toliko smejim.

Torej smejalnih gubic okrog oči ne bi kirurško popravili? 

V plastične operacije absolutno ne verjamem! Jaz hočem biti svoja do konca življenja in verjamem, da bom ravno zaradi tega dobila še več dela. Prisegam na naravno in to se v modni industriji sedaj tudi ceni. Takoj so mi recimo rekli, da moram obdržati starostne pege na rokah, saj morata moje telo in obraz odražati moja leta.Pa vendar ste v modni industriji pričeli delati še v času, ko so se tovrstni znaki staranja preganjali. 

Res je. Z manekenstvom se ukvarjam že od 16. leta. Takrat ni bilo retuše pa smo se morali na debelo šminkati, da smo prikrili vse nepravilnosti. Hvala bogu se je to do danes spremenilo in trendi slavijo naraven videz žensk. 

Ker sem se vso kariero barvala in ličila, pa mi je bilo na tej točki vsega dovolj in sem lase postrigla na centimeter dolžine, nato pa je zraslo to belo čudo. 

Je bila to za vas posebna izkušnja, da ste doživeli oboje, industrijo, ki stremi k popolnosti, in modni svet, ki slavi človeškost? 

Pri meni se je to precej karmično poklopilo. Pri 35. letih, ko postaneš za modno industrijo nezanimiv, sem se 'upokojila', rodila sem otroke, se posvetila družini, ker sem se vso kariero barvala in ličila, pa mi je bilo na tej točki vsega dovolj in sem lase postrigla na centimeter dolžine, nato pa je zraslo to belo čudo. Takrat so me v Italiji, kjer sem živela, povabili na modno snemanje in tam sem v oči padla predstavnikom L'Oreala. Bilo je ravno v času, ko so se v modni industriji rušili predsodki glede starosti, jaz pa sem bila točno tisto, kar so iskali.