Bel nasmeh prinaša boljše razpoloženje in samozavest


Pogosto vidimo reklame za storitve in izdelke, ki obljubljajo lepe, bele zobe. Velikokrat tudi doma iščemo načine, ki bi nam pri tem pomagali, a po navadi niso uspešni. Najbolj pametna rešitev sta dobra zobna ščetka in pasta. Toda zakaj imamo tako močno željo po hollywoodskem nasmehu?


* Dobro razpoloženje
Lepo urejeno okolje in naš odličen videz vplivata na naše boljše počutje, čeprav se tega pogosto sploh ne zavedamo. Veliko ljudi dela napako, ker išče izgovore. Menijo, da ne morejo veliko spremeniti, če nimajo dovolj denarja, nekateri pa so prepričani, da nikoli ne bodo izgledali dobro. Vendar je to napačno razmišljanje, saj je vedno lahko boljše.

* Samozavest
Sestavljena je iz veliko delov. Najboljše je, če najdemo ravnotežje med dobrim, urejenim in atraktivnim videzom ter bogato in vedno napredujočo mentaliteto. Ta dva pola lahko zgradita neverjetno celoto. Sprejem samega sebe ne vpliva samo na lažje vzpostavljanje medsebojnih odnosov ali na sproščenost v poslovnih razmerah, temveč povečuje samozavest pri uresničevanju ciljev.
* Prvi vtis
Včasih se ne zavedamo, da podrobnosti odločajo o tem, da sploh začnemo z nekom pogovor, ali o tem, kakšen vtis naredimo v različnih razmerah. Zagotovo so beli zobje eden od dejavnikov, ki vzbujajo zaupanje.

* Ugled
Če skrbimo zase in se trudimo zgraditi svojo samopodobo, moramo poskrbeti za vse malenkosti. Če imamo lepe, urejene zobe, lahko dokažemo, da skrbimo zase in za svoje zdravje.
* Zdravje
Zdrav nasmeh, zdravi zobje. Seveda belina ni vedno zagotovilo, da imamo popolnoma zdrave zobe. Vendar nam skrb za videz zob pomaga skrbeti tudi za to, kar ni vidno, in če izberemo zares dobro zobno pasto, ne popravimo samo našega splošnega izgleda, ampak tudi zaščitimo zobe.

Kako dosežemo bel nasmeh?


Načinov, kako dosežemo bel nasmeh, je veliko. Če so zobje zares slabi, bodo v pomoč zagotovo preproste stomatološke storitve, npr. mehanska odstranitev zobnega kamna. Rešitev je učinkovita, vendar ni poceni in tudi ni priporočljiva za vse. Ena od kontraindikacij je preobčutljivost zobnega vratu ali dovzetnost za uničenje zobne sklenine. Zato ni pametno preizkušati nepreverjenih domačih terapij, ki jih najdemo na spletu.


Zelo dober in preverjen način izboljšanja barve naših zob je redna in pravilna ustna higiena. Temelji na izbiri primerne zobne ščetke, pri čemer je treba poudariti, da je električna ščetka z okroglo glavico veliko bolj učinkovita kot navadna. Smiselno je tudi razmisliti o pravem nastavku in programu ščetke. Sodobne imajo na voljo različne programe, ki so namenjeni različnim načinom higiene.


Pomembna je tudi izbira primerne zobne paste, ki mora izpolnjevati dve osnovni nalogi: ne samo beliti naše zobe, temveč jih tudi zaščititi. Smiselno je torej izbrati formulo, ki obnovi sklenino, zaščiti naše dlesni in prepreči gnilobo, hkrati pa ima belilne lastnosti.


Kako vzdrževati bele zobe?


Ne pozabimo, da se barva zob spremeni tudi zaradi uživanja nekaterih živil. Če ta živila pogosto uživamo, moramo še bolj skrbeti za ustno higieno. O katerih živilih govorimo? Predvsem so to kava, črni čaj, rdeče vino, temno sadje, nekatera zelenjava (npr. rdeča pesa) in živila, ki vsebujejo umetna barvila.


Ni pa pomembna samo redna ustna higiena, ampak tudi zdrava, uravnotežena prehrana, ki temelji na nujnih vitaminih (A, B, C, D) in mineralih (fosfor, kalcij, magnezij).


Naročnik oglasa je Performance Media