Oblačila vojvodinje Cambriške, odkar je s poroko s princem Williamom postala javna figura, vedno izražajo eleganco, vsaka podrobnost na njih pa je usklajena z dodatki kot so čevlji, klobučki in nakit. Videli smo jo že v dnevnih in večernih oblekah, krilih različnih dolžin, hlačah tudi kostimih, a Kate se kljub visokim temperaturam tudi poleti spretno izogiba ... kratkim hlačam! 


Foto: AFP


Britanski mediji ugotavljajo, da vojvodinje v tem kosu niso videli že celo desetletje. Njena sestra Pippa se sicer v kratkih hlačah pogosto pojavi v javnosti, saj strastna tekačica pri športnih aktivnostih raje misli na udobje kot paparace, a Kate vse od septembra 2008 tako razkrivajočega oblačila ni več oblekla. Tudi nazadnje je imela za modno izbiro tehten razlog, udeležila se je namreč disko zabave na rolerjih v Londonu, njena oprava pa je utripala v kričečih barvah retro mode 70. letih preteklega stoletja, od zelenega topa z bleščicami in neonsko rožnatih gamaš do živo rumenih kratkih hlač. 


Kate na poti v disko leta 2008, ko je zadnjič javno oblekla kratke hlače. Foto: Hello


Morda jo je po tem pri njeni modni izbiri nekoliko omejila kraljeva poroka, s princem Williamom sta se namreč vzela leta 2011 in dve leti pozneje pozdravila prvorojenca princa Georga. Tega za razliko od mame vojvodinje vedno vidimo v kratkih hlačah. Naj bo zima ali poletje, kratke hlače na fantih so v Združenem kraljestvu aristokratska tradicija, saj Britanci višjih razredov svoje sinove vse do osmega leta starosti oblačijo v ta kos oblačila. Dolge hlače so rezervirane za mladeniče in gospode, otroško nagajivost pa pri fantkih sporočajo kratke različice. Kraljevi ekspert za bonton William Hanson še razkriva, da so dolge hlačnice na fantkih znak srednjega razreda in da so tako oblečeni le prebivalci predmestji, bogati meščani pa se še danes ravnajo po teh nekoliko zastarelih pravilih. 


Tudi v hladnejših mesecih (celo za božič) si mora princ George nadeti kratke hlače. Foto: Reuters


Poleg kratkih hlač, pa se vojvodinja Kate izogiba tudi določenim odtenkom. Čeprav ljubi barve in smo jo videli že v marsikaterem odtenku mavrice, si izredno redko nadene oranžno. Živo rdeče so dovoljene, a oranžno so ji stilisti odsvetovali. Razlog je zgolj njena polt, ki ji ta letos nadvse modni odtenek, ne pristoji najbolje. 


Foto: Pinterest


Si pa oranžno upa obleci njena tašča. Britanska kraljica je neustrašna pri izbiri barv, njeni podaniki pa se vedno znova veselijo do potankosti usklajenih kraljevih kostimov. Morda barvna drznost Williamovo soprogo še čaka. Nekega dne, ko bo morda sama sedela na britanskem prestolu. 


Kraljica ne pozna barvnih zadržkov. Foto: CNN