Družinski portreti v prazničnem času so kraljeva tradicija, letošnjega pa je posnel fotograf Matt Porteous, ki je bil v preteklosti zadolžen tudi za fotografiranje nekoliko bolj sproščenih utrinkov krsta princa Louisa. Družina Cambridge je portret v modrem delila tudi na uradnem Instagramu kraljeve palače, saj fotografija služi kot božična voščilnica. 
Kate in William sta z otroki pozirala na posestvu njihove podeželske rezidence Anmer Hall v pokrajini Norfolk na vzhodni obali Anglije. Ta je v neposredni bližini kraljeve palače Sandringham House, kjer božič preživljata britanska kraljica in soprog princ Filip. Tam vsako leto 24. decembra za ožjo kraljevo družino priredijo božično večerjo, naslednji dan pa še božično kosilo. Letos bo nekaj posebnega tudi zato, ker se bo omizju pridružila Američanka Doria Ragland, kot Harryjeva tašča je vsekakor upravičena do ekskluzivnega vabila kraljice Elizabete, noseča Meghan pa bo gotovo presrečna, da lahko ta družinski praznik preživi skupaj s svojo mamo. Mladoporočenca Sussex sta včeraj na uradnem instagramu javnosti razkrila tudi enega izmed bolj intimnih trenutkov njune majske poroke. 
Priložnosti za še več božičnih portretov tej pisani druščini tako ne bo manjkalo. Ali bodo tudi takrat pozirali v kavbojkah, je malo verjetno. Sploh britanske kraljice, ki si za uradne dolžnosti le redko nadene hlače, do sedaj jih je oblekla natanko osemkrat, še nikoli niso opazili v džinsu. A kdove, morda v kavbojke letos po navdihu vnukove družine smukne stran od žarometov.