Njen mož Jaša Zlobec, književnik, prevajalec, publicist, politik, je pri še ne petdesetih letih zbolel za alzheimerjevo boleznijo. Pot do diagnoze je bila dolga, zato naša sogovornica vedno znova poudarja, kako zelo pomembna sta zgodnje prepoznavanje znakov in seveda čim prejšnje zdravljenje.

Prvih znakov moževe demence nismo prepoznavali niti doma niti na njegovem delovnem mestu. Takrat je bil tretjič izvoljen za poslanca v državnem zboru. Opazili smo, da se je spremenil, a kljub različnim pregledom ni bilo ugotovljeno, kaj je vzrok za spremembo. 

Z demenco ste se srečali osebno, kajti vaš mož je pri komajda 50 letih zbolel za alzheimerjevo boleznijo, ki je najpogostejša oblika demence. Nam lahko prosim poveste, kako ste za...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!