Petnajst minut v službi
Statistika kaže skrb vzbujajoče povečanje števila poškodb oziroma izčrpanosti na delovnem mestu. Vsak pameten delodajalec se zaveda, da delavci brez primernega odmora in vsaj malo miganja niso posebno učinkoviti. Seveda nima vsak diplome športne fakultete, a ni malo ljudi, ki na podlagi dolgoletnih treningov v mladosti vedo, kako je treba izvajati določene vaje, da se ne poškodujemo. Odvisno od velikosti kolektiva zadostujeta že dva poučena posameznika ali trije, ki so pripravljeni vsak dan prevzeti vodenje vadbe, ki se je lahko prostovoljno udeleži vsak. Preverjeno: dnevno je dovolj že 15 minut raztezanja, da delovnik poteka bolj tekoče, prijazno telesu in duši.Divji ples, tvister ali gumitvist
Kdor si sprostitve v petek ali soboto zvečer ne more predstavljati drugače kot s popivanjem, večurnim posedanjem in podobno nezdravo omamo v družbi prijateljev, naj se še enkrat popraska po glavi. Doma ali v lokalu ne obtičimo kot pozabljena nogavica, temveč se postavimo na noge in najdimo sto in en razlog za premikanje. Nekaterim bo dobro del plesni odklop ob kakšni divji glasni uspešnici Sokolov – saj poznate odlična komada Moja mama je strela in Čist' nor, kajne? Kdo drug bo bolj veselo ploskal in poskakoval že ob družabni igri tvister ali gumitvist.

Družinsko nad ograjo
Prijetno je kdaj pogledati kakšen odličen film, ko se končno nabere vsa družina in se skupaj pogrezne v udoben kavč. Pa vendar naj to ne postane stalnica, saj ne nazadnje tudi otrokom ne dajemo primernega zgleda. Raje odidimo na izlet in obiščimo katerega iz množice še neznanih, a čudovitih kotičkov domovine. Na to temo obstaja veliko krasnih priročnikov z idejami slovenskih avtorjev. Kadar si želimo ostati med štirimi stenami svojega doma ali v njegovi neposredni bližini, pa se lotimo skupne prenove vrta ali pleskanja ograje.Iskrenje med partnerjema
Strokovnjaki za spolnost nas prepričujejo, kako zdrav je reden seks v vseh življenjskih obdobjih, ter ga primerjajo s prvovrstno rekreacijo. Številni pri tem pozabljajo na bistveno, tj. primerno pripravo na intimno akcijo ter izjemen pomen načrtne vzdržnosti, ki rodi pravo željo. Pri predigri, ki včasih traja in traja, seveda nimamo v mislih le dotikov in poljubov, temveč kopico drugih reči, ki partnerja prvinsko še bolj povežejo, ko se denimo med dolgim sprehodom v naravi zavedata, da je njuna dvojina del popolne celote, skupine drugih, nič manj pomembnih bitij. Pravo iskrenje je zagotovljeno!

Skok iz pasti družbenih omrežij
Raziskave kažejo, da lahko redni uporabniki družbenih omrežij in portalov doživljajo več tesnobe in so v slabši duhovno-telesni kondiciji. Bodimo svetla izjema! Na spletu se povežimo s tistimi, ki so že dejavni člani določenih vadbenih skupin, v katerih se učijo denimo borilnih veščin ali česa drugega, ter se jim pridružimo tudi sami. Bolj introvertirane osebe, ki premorejo zadosti samodiscipline, pa lahko obilo brezplačnih vadb med drugim najdejo na youtubu. Morebitnim poškodbam se izognejo tako, da poiščejo nasmejano, pozitivno osebno trenerko ali trenerja.