Kot je povedala Selma Blair, ki smo jo spoznali v Podlih igrah, za revijo Vanity Fair, naj bi jo Toback, ki se je podpisal pod uspešnici Bugsy ter Črno in belo, prepričal, da je pred njim gola uprizorila monolog sredi hotelske sobe, potem pa jo prisilil, da je o dogodku molčala – zagrozil naj bi ji celo, da se bo zbudila v reki Hudson z opeko, privezano ob nogi, če bo kdaj črhnila o dogodku, potem pa začel tožiti kolegom, češ da si neko dekle želi širiti govorice o njem.



Tudi Rachel McAdams, ena najprodornejših igralk zadnjega desetletja, ki je navdušila v Beležnici, Jutranjem veselju, Zlobnih dekletih, Ženi popotnika v času, leta 2015 pa v uspešnici Žarišču, ki pripoveduje prav o spolnih zlorabah, a v cerkvenih krogih, je za isto revijo spregovorila o strašljivi izkušnji. Bilo je še v letih, ko je še študirala in se navduševala nad igro, Toback pa naj bi se bil z njo pripravljen pogovarjati o morebitni vlogi. V hotelski sobi. Toda govora o avdiciji kar ni bilo, režiser pa je čedalje bolj neposredno namigoval na spolnost, zato se je McAdamsova nemudoma pobrala iz sobe. Prepričana je, da je imela srečo, da ji je uspelo uiti, saj je slišala toliko zgodb o posiljenih dekletih.



Da je Toback pravi spolni predator, je že daljnega leta 1989 poročala revija Spy, ki naj bi režiserja opisala kot filmarja, ki se vozi po ulicah in dekleta vabi v svojo bližino pod pretvezo, da jim bo omogočil avdicijo. Pred tednom dni pa je časnik Los Angeles Times objavil šokantno zgodbo, v kateri je kar 38 igralk obtožilo Tobacka spolnega nadlegovanja, tudi oskarjevka Julianne Moore. Avtor prispevka je še izjavil, da ga je v zvezi s spolnimi napadi poklicalo kar 310 žensk, ki naj bi se jih režiser hotel polastiti, a se mnoge niso bile pripravljene izpostaviti ali povedati celotne zgodbe. 



Toback je sicer vse obtožbe zanikal in poudaril, da je vrsto let užival zdravila, ki da so mu onemogočala kakršno koli spolno udejstvovanje.