Špela, nekam zadihani ste … 

Ja ravno si me ujela na Rožniku, na teku in sprehodu s kužkom. Res mi ustreza pobeg v gozd in odklop od dnevnega ritma, da malo prečistim misli, prediham pljuča in si naberem moči za naslednje dni ... Poleg tega je Aron hrt vipet, načeloma najhitrejši pes, in ko teče, ga je nemogoče ujeti, tako da je kar posebna motivacija biti z njim na teku. Skoraj si ne predstavljam več, da bi tekla sama, res mi ustreza pasja družba. (smeh)

Na začetku se je težko sprijazniti z ločitvijo, ker sem jo dojemala kot nekakšen poraz, da mi na tem področju ni uspelo. Ampak na koncu vidiš, da je vztrajanje v odnosu, ki te že dlje časa ne izpolnjuje, še slabše in da to tudi ni rešitev.    

Pasja družba v pasje vročem začetku poletja. No, sicer vaša socialna omrežja kažejo, da doživljate razcvet! Je za to krivo sonce ali kaj drugega? 

Pravijo, da je ljubezen gonilna sila na svetu in na srečo jo tudi sama vrednotim visoko, tako da razcvet izhaja večinoma iz tega.

Oooo, o tem bi pa radi vedeli kaj več! Ste izjemno sproščeni, vedno nasmejani in zgovorni. Kljub temu, pa o vašem življenju pravzaprav ne vemo veliko …

Kolikor je le možno ločujem zasebno življenje od tega, kar delam na televiziji. Včasih je dobro kaj zadržati tudi zase, saj ni potrebe, da se povsem razgališ. Sicer vsak ravna po svoje in po svojem občutku ampak meni ustreza, da svoje družine ne delim z mediji, da je to res »moje«.

Razumem in spoštujem. Ampak – sami ste načeli, zato prosim, vsaj »za en griz« v novico!

(smeh) Ja mogoče izdam le to, da sem po razhodu s partnerjem ponovno zaljubljena do ušes in da se moj svet zdaj spet vrti v pravo smer. Res se počutim, kot da bi hodila meter nad tlemi …

Je ločitev za vas težka tema?

Ni težka, to jemljem kot del življenja, tako kot drugod so tudi na partnerskem področju vzponi in padci. Na začetku se je težko sprijazniti z ločitvijo, ker sem jo dojemala kot nekakšen poraz, da mi na tem področju ni uspelo. Ampak na koncu vidiš, da je vztrajanje v odnosu, ki te že dlje časa ne izpolnjuje, še slabše in da to tudi ni rešitev. Ko sem si življenje zastavila na novo, ko spet ljubezen čutim na vseh področjih, vidim, da je bil to pravi korak, na začetku pa seveda dvomiš v nekatere odločitve.Wayne Dyer je v enem od svojih del zapisal: »Ljubezen je sposobnost in zavedanje, da partnerja sprejmeš takega, kot je in kakršen si želi biti, brez pričakovanja, da bi te moral izpopolniti.« Se strinjate?

Dandanes mogoče res hočemo svoje partnerje preveč spreminjati, jih ukalupiti po svojem vzorcu oz. tako, kot mi verjamemo, da je dobro. Če razlike niso prevelike, je po mojem mnenju sprejemanje različnih značajev možno in nujno, sicer pa prevečkrat prihaja do zapletov.

Kako dolgo se splača vztrajati, ko začutiš, da »to ni to«?

To je pa res odvisno od vsakega posameznika in situacije. Vsak zase ve, kako dolgo lahko in želi vztrajati. Vsaj na partnerskem področju verjamem, da včasih vztrajamo tudi dlje, ker upamo na uspeh, a se ne izide vedno.

Se tudi sicer odločate instinktivno? 

Kar precej zaupam svojemu instinktu, ja, in velikokrat se je izkazal za pravega.

Rada imam tako poletje kot zimo, najraje sicer smučam v Avstriji, poletja pa preživljam v Dalmaciji, večkrat pod vodo.    

Po delu na radiu ste za hip izstopili iz medijev, a niste zdržali dolgo. Gledalci so vas z veseljem sprejeli v oddaji Dobro jutro. Nisem prepričana, da vas bo ta želja po akciji, neprestanem dogajanju zadržala v studiu …

Vedno sem bila človek akcije, zato tudi res uživam v terenskih vklopih za oddajo, tako da združujem studio in teren. Veliko pa razmišljam tudi o kakšnih novih izzivih, kako bi lahko svoje delo še nadgradila, in tako že nekaj časa razvijam želje, kako posneti tudi kaj izven Slovenije. Enkrat v življenju si želim narediti dokumentarni film, da bi se še bolj poglobila v eno temo, človeka … Bom videla, če me bo pot peljala v to smer, čeprav običajno stremim k temu, da dosežem svoje zastavljene cilje oz. da uresničim želje, ki me spremljajo že dlje časa.

No, ampak en dobršen del poletja se boste potepali tudi po Sloveniji. 

Slovenija ponuja veliko lepih krajev, ki so včasih po krivici zapostavljeni in nekaj takšnih kotičkov bi rada odkrivala to poletje. Se že veselim terenske akcije. S snemalcem si želiva, da bi bila rdeča nit tudi športni turizem, da bi prikazala kaj vse lahko na določenih lokacijah doživimo, poleg že znane in ustaljene ponudbe. Glede na to, da so mi adrenalinski športi blizu, sem prepričana, da bova našla super izzive.

Radi jadrate, pa vendar bi rekla, da vaš najljubši kraj še vedno ostaja Rogla? Sem zadela?

Rada imam tako poletje kot zimo, najraje sicer smučam v Avstriji, poletja pa preživljam v Dalmaciji, večkrat pod vodo. (smeh) Na morju res najdem svoj mir, najraje na otočku na Kornatih, kjer si popolnoma sam in se lahko popolnoma sprostiš.