Špageti po napolitansko

Špageti in paradižnik, večna klasika, ki jo lahko pripravimo na tisoče načinov. Ena izmed njih je tudi povsem preprosta kombinacija, za katero potrebujemo le zares okusen svež paradižnik, svežo baziliko in kos dobrega parmezana. Naj živi italijanska preprostost!

Sestavine Za 4 osebe

  • 1 kg zrelega paradižnika (jajčastega ali mesnatega)
  • sol
  • 400 g špagetov
  • 5 žlic olivnega olja
  • sveže zmlet poper
  • 1 noževa konica sladkorja
  • 1 šop bazilike
  • 50 g naribanega parmezana

Priprava

  1. 1Paradižnik prelijemo z vrelo vodo, speremo z mrzlo vodo, odstranimo pecelj in olupimo.
  2. 2Paradižnikovo meso narežemo na kocke.
  3. 3Medtem v loncu zavremo soljeno vodo. Špagete kuhamo po navodilih na embalaži, da so kuhani na zob.
  4. 4Medtem v drugem loncu segrejemo olivno olje. Dodamo narezan paradižnik in odkrito kuhamo na šibkem ognju, dokler se špageti ne skuhajo.
  5. 5Vmes nekajkrat premešamo. Solimo, popramo in dodamo sladkor.
  6. 6Medtem baziliko operemo in otresemo. Liste osmukamo in narežemo na trakove.
  7. 7Špagete odcedimo, pustimo, da se dobro odtečejo, in dodamo paradižniku.
  8. 8Dodamo narezano baziliko in polovico naribanega sira ter dobro premešamo.
  9. 9Špagete s paradižnikom nadevamo na ogrete krožnike in potresemo s preostalim parmezanom.
  10. 10Po želji okrasimo z listi bazilike. Takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE